Dome slatki dome
(NE)PLANIRANE POSJETE

Neka vaša kupaonica zablista za goste
Objavljeno 19. srpnja, 2018.
Na vidno mjesto u odgovarajuće posude pripremite pastu za zube, rezervne četkice za zube, sapun, blazinice, jednokratne brijače

Zadatak svakog domaćina je da goste koji planiraju ostati kraće ili duže vrijeme dočeka kao u hotelu s pet zvjezdica. Prostorija koja zahtijeva najviše pažnje prilikom spremanja je kupaonica. Pored toga što mora biti besprijekorno čista kupaonica mora imati i stila.


Pod pretpostavkom da je kupaonica svježe okrečena, da je namještaj očišćen, a boja na drvenim dijelovima osvježena novim slojem, na miru se možete posvetiti drugim, ali vrlo bitnim detaljima.
Sasvim je normalno da nenadani gosti neće imati sve higijenske potrepštine uz sebe, a najavljeni gosti mogu nešto i zaboraviti. Zbog toga u odgovarajuće posude pripremite: pastu za zube, rezervne četkice za zube, sapun, vate, jednokratne brijače… Staklene posude bit će savršeno mjesto za čuvanje sitnih higijenskih proizvoda. Ne zaboravite na gel za tuširanje, šampon, regenerator za kosu, dezodorans u manjim pakiranjima. Ostavite sve na vidnom mjestu kako bi se gosti osjećali ugodno.
Unesite svježinu u kupaonicu s rezanim cvijećem ili cvijećem u posudi. Također, ne zaboravite osvježivač zraka. Ukoliko su tuš zavjese ostarile, promijenite ih jer uopće nisu skupe. Isto uradite i s kupaonskim stazama.
Posvetite se izboru novih ručnika. Danas kada se kvalitetan ručnik može kupiti vrlo jeftino ne postoji razlog da nemate bar nekoliko setova ručnika u bojama. Pazite na kvalitetu ručnika i na sastav, najbolji su oni od 100%-og pamučnog materijala. Za goste uvijek ostavite ručnike u drugoj boji od vaše. Pripremite im po bar dva ručnika, jedan za lice i drugi za kupanje.
Uvijek imajte, pored zidnog ogledala, i jedno ogledalo na stalku. Također, u kupaonici ostavite i mirisne svijeće. Poslije napornog puta goste ništa neće više osvježiti od kombinacije ugodnog kupanja i mirisa svijeća. Osigurajte gostima, posebno onim koji ostaju više dana, košaru za prljavo rublje i upotrijebljene ručnike.
Kada ste sve pipremili ostaje vam samo da goste dočekate s osmijehom na licu i da se dobro zabavite. J.Kn.
Minimalistička ili raskošna
Odabranim dizajnom sanitarnih elemenata i opreme te općim načinom tretmana kupaonice, možete ju učiniti minimalističkom, elegantnom ili raskošnom. Način uređenja ovisi o vašim željama i odabranom stilu.

Prvi dojam o kupaonici trebao bi ostaviti pogled koji se pruža prema umivaoniku i ogledalu, koji mogu biti samostalni elementi ili objedinjeni u kupaonskom bloku. Ogledalo može značajno doprinjeti vizualnom povećanju prostora. U novom izdanju kupaonice ćete uživati zamjenom postojećeg ogledala većim kao i novim kupaonskim blokom ili umivaonikom atraktivnog dizajna.
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

INSPIRACIJA PRIRODOM

Boje i uzorci uz motive cvijeća

Najčitanije iz rubrike