Dome slatki dome
BAREM 10 SATI IZRAVNOG SUNCA DNEVNO

Najukusnija rajčica
Objavljeno 19. srpnja, 2018.
Rajčica traži dobru cirkulaciju zraka pa odaberite svijetlo i prozračno mjesto. Rajčica treba najmanje 10 sati izravnog sunca tijekom dana. Kada sadite rasadu rajčice, ostavite dovoljno mjesta između biljaka.
* Sadite rajčicu u dva maha. Tri tjedna nakon što ste zasadili prvu turu, zasadite još jednu. Napravite tako dva seta, da biste imali rajčice što duže tijekom ljeta. Dva seta rajčice smanjit će mogućnost da vam kompletan zasad nastrada od eventualnih loših vremenskih prilika.
* Smanjite rizik od bolesti, tj. napada štetočinja, tako što ćete ga zaštititi. Najzdravija varijanta je prskanje biosredstvima za zaštitu bilja.
* U sušnom razdoblju zalijevajte ga bar dva puta tjedno. Zalijevati treba rano ujutro ili kasno uvečer, nikako po jakom suncu da ne bi došlo do naglog isparenja koje može sparušiti biljku. Voda treba ići izravno na zemlju, a ne na lišće biljke.
* Kada rajčica počne rasti i cvjetati, pregledajte postoje li grane bez cvjetova ili s vrlo malo njih. Takve grane odrežite. To je znak da na njima neće biti mnogo plodova i da će samo oduzimati energiju ostalim plodnim granama.
* Kad krenu prvi plodovi, biljci je potrebno više hrane za što krupnije plodove. Pomozite joj tako što ćete joj dodati komposta.
* Berite rajčicu kada je u punoj veličini i boji. Nemojte plodove ostaviti da trule na stablu. Tako ćete izbjeći da se trulež i plijesan prenose na zdrave plodove.
* Ako želite rajčicu izuzetnog ukusa, u blizini zasadite i peršin, tako se dobiva savršena aroma rajčice. J. Kn.
Možda ste propustili...

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike