Sport
HNK CIBALIA

Prozivka u četvrtak, ali tko će je obaviti i tko će doći od igrača?
Objavljeno 18. srpnja, 2018.
Danas je na stadionu HNK Cibalia trebala biti održana konferencija za novinare na kojoj se trebao predstaviti novi, istina vršitelj dužnosti predsjednika kluba Mijat Kurtušić. No, do najavljene konferencije za medije danas ipak nije došlo, stoga ćemo o klupskim planovima i ambicijama poslušati u neko dogledno vrijeme.
Za sada je sigurno kako je Nadzorni odbor Cibalije izabrao za vršitelja dužnosti predsjednika HNK Cibalia Mijata Kurtušića, direktora Poleta, koji je određeno vrijeme bio u Skupštini kluba. Premda nije imao službeno predstavljanje, sigurni smo kako javnost, a posebice navijače Cibalije, zanimaju određeni planovi novoga čelnog čovjeka i što se namjerava poduzeti kako bi u dogledno vrijeme Vinkovci kao grad imali bar drugoligaša. Naravno, svaka Uprava kluba i novi predsjednik imaju pravo upoznati točnu situaciju kako bi onda vukli i konkretne poteze. No, za početak nam je Kurtušić ipak iznio neka svoja razmišljanja. Prije svega Cibalia je svetinja u Vinkovcima i prepoznatljivi brand grada. Mi u Vinkovcima, mislim na cijeli grad, želimo vratiti Cibaliju tamo gdje joj je mjesto, želimo Cibaliju kao stabilnog i sigurnog člana Prve lige. Za to će nam trebati neko vrijeme, a molimo dragog Boga da uspijemo dovesti Cibaliju u situaciju u kakvoj je sada Osijek i da Slavonija ima dva stabilna prvoligaša. Izabran sam kao v. d. predsjednika do izbora nekog trajnog rješenja, ali ću dati sve od sebe kako bismo stvorili sve uvjete da Cibalia opet krene stazom uspjeha.
Naravno, to su zasad želje svih kojima je Cibalia na srcu. Ali kako to ostvariti. Ostaje pitanja koja se odnose na financije kluba, organizacijski dio vođenja kluba, a u ovom trenutku je goruće pitanje trener i njegovi suradnici koji bi trebali činiti stručni stožer. U ovom trenutku Cibalia ja bez trenera, sada već bivši trener Davor Rupnik se sporazumno razišao s Cibalijom i već je preuzeo trećeligaša Belišće. Teško je stoga predvidjeti tko bi od trenera u ovom trenutku i u ovakvoj situaciji želio preuzeti Cibaliju i voditi je u nesigurnu trećeligašku sezonu. Novi v. d. predsjednika zasad nam je potvrdio kako će Cibalia ipak vrlo skoro početi pripreme.
- O mnogim detaljima ne bih još išao u javnost, dajte nam još dan-dva da usuglasimo sve detalje i da postavimo sve na svoje mjesto. Za sada vam mogu reći kako je dogovorena prozivka igrača u četvrtak za 18 sati i tada ćete znati sve detalje koji vas zanimaju, pa naravno i pitanje osobe koja će voditi Cibaliju u predstojećoj sezoni.
Malo nam je nejasno kako će početi pripreme i prozivka igrača kada u ovom trenutku Cibalia nema dovoljno igrača ni da odigra utakmicu malog nogometa, a kamoli počne pripreme u kojima uvijek bude 30-ak igrača. Bar je tako bilo do sada.
- Ono što sam rekao za trenera, pa i za prve poteze vrijedi i za igrački kadar. Još smo u fazi razgovora i pregovaranja, ali sam uvjeren da će se puno više znati u četvrtak i da ćete o svemu biti pravovremeno informirani. Samo molim još dan-dva strpljenja. Još samo malo nam dajte vremena - zamolio je za kraj v. d. predsjednika Cibalije Mijat Kurtušić. A. Grgić
prozivka igrača Cibalije dogovorena je za četvrtak u 18 sati
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana