Osijek
JAVNA TRIBINA HUMANITARNE UDRUGE "FRA MLADEN HRKAČ"

Djeca s poteškoćama u razvoju su najranjivija
Objavljeno 17. srpnja, 2018.

Humanitarna udruga "Fra Mladen Hrkač" iz Širokog Brijega i Zagreba održala je jučer u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije javnu tribinu na kojoj se govorilo o radu s djecom oštećena sluha i govora te o psihološkoj potpori osobama sa zdravstvenim poteškoćama.


Govorile su izv. prof. dr. sc. Adinda Dulčić, dugogodišnja ravnateljica Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG u Zagrebu, a trenutno vanjska suradnica spomenute humanitarne udruge, te doc. dr. sc. Lovorka Brajković, klinička psihologinja iz Zagreba, s velikim iskustvom u radu s osobama oboljelim od onkoloških bolesti i bolesnicima kojima je potrebna palijativna skrb. Na ovu tribinu pozvani su socijalni radnici i predstavnici nevladinih udruga.

- Budući da se pravima djece posljednjih petnaestak godina poklanja posebna pozornost, ipak je u okviru zaštite dječjih prava poseban naglasak potrebno staviti na zaštitu prava djece s poteškoćama u razvoju. Naravno, sva su djeca ranjiva skupina, ali skupina djece s poteškoćama u razvoju to su dvostruko. Budući da se većina specijaliziranih institucija nalazi u većim urbanim središtima, neobično je važno podići razinu svijesti o potrebi pružanja ranih intervencija za djecu s poteškoćama u razvoju - rekla je Dulčić. D.C.
 
Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike