Osijek
RIJEKA LJUBAVI

I ovaj mjesec osigurano
800 "paketa života"
Objavljeno 17. srpnja, 2018.

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi i ovoga je mjeseca osigurala pakete s prehrambenim proizvodima za korisnike socijalne pomoći, kako bi bar nakratko poboljšala kvalitetu života socijalno ugroženim građanima. Tako smo jučer ispred prostorija udruge u Strossmayerovoj 68 mogli primijetiti brojne sugrađane koji su došli preuzeti paket koji će im u narednim danima olakšati tešku životnu situaciju.
Paketi će se dijeliti svaki dan između 10 i 14 sati, do isteka zaliha, a unatoč zalaganju Štefice Čučak, predsjednice udruge, i njenih članova, koji ne pitaju za radno vrijeme i svakodnevno ulažu velike napore kako bi prikupili donacije, osigurano je tek 800 "paketa života", iako u evidenciji imaju 1349 obitelji kojima je takva pomoć potrebna.
- Nema na koja vrata nisam pokucala, ljudi su već iscrpljeni pomaganjem i donacijama, pokrivamo gotovo četiri tisuće članova obitelji, od čega 680 djece, što je impozantna brojka, i samo zahvaljujući humanosti i suosjećajnosti našeg naroda uspijevamo prikupiti sredstva kako bi barem donekle pomogli građanima - rekla je Čučak.
Tako je nedavno udruga podijelila pun kamion lubenica, a za iduću subotu pripremaju pakete za djecu koji će sadržavati slatkiše, igračke i higijenske potrepštine. Mogli bi, kako ističu u Rijeci ljubavi, prikupiti i veće količine hrane i drugih donacija da nemaju problema s transportom.
- Imamo veliki problem s dovozom robe. U Zagrebu se, primjerice, baca puno hrane, da imamo prijevoz mogli bismo svaki tjedan dovesti pun kombi hrane, međutim, prijevoz košta oko 1000 kuna, što si mi ne možemo priuštiti, stoga molim naše građane, ako ikako mogu, neka se jave ako idu iz Zagreba i imaju mjesta u kombijima ili kamionima, da pokupe donacije - poručuje Čuček. Ivan Alilović

VATRENI PROBUDILI OPTIMIZAM
Kao i mnogi građani, i gospođa Čučak se nada da bi nacionalni zanos koji su razbuktali nogometni reprezentativci Hrvatske mogao biti pokretač društvenih promjena, naročito kada je u pitanju humanost i spremnost da se pomogne socijalno ugroženim građanima.

- Vatreni su doveli do toga da srce cijeloga svijeta bude uz nas, na što smo izuzetno ponosni. Duboko vjerujem da su nam svima dali vjetar u leđa i da će se mnoge stvari promijeniti na bolje. Ovi paketi koje dijelimo nisu rješenje, vjerujem da će se i gospodarstvo probuditi i da dolaze bolji dani za naše građane - zaključuje Čučak.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike