Crna kronika
DRŽAVLJANIN BIH UHIĆEN I PREDAN DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU

Zaustavljen kombi s 37 migranata na području Siska
Objavljeno 18. srpnja, 2018.
SISAK
Kombi pun ilegalnih migranata zaustavila je policija u nedjelju, u 20.25 sati, u mjestu Donji Kukuruzari, u Sisačko-moslavačkoj županiji. Policajci su zaustavili teretni automobil - VW kombi bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnjak i u teretnom prostoru vozila, postupajući na krajnje nečovječan način, prevozio ukupno 37 stranih državljana, 33 državljana Pakistana i četiri državljana Irana.
- Sumnja se da je osumnjičeni državljanin Bosne i Hercegovine iz koristoljublja i za unaprijed dogovoreni novčani iznos dogovorio da će navedenim stranim državljanima pomoći i omogućiti im da ilegalno iziđu s teritorija Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije - doznajemo iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.
Policajci su proveli kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog kaznenog djela "protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Shengenskog sporazuma". Nakon istrage 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke te je u utorak uz kaznenu prijavu doveden u nadležno državno odvjetništvo.S.Lacić
 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike