Sport
KOŠARKAŠKO EP DO 20 GODINA

Treća utakmica i treća pobjeda Hrvatske
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija igra sjajno na Europskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Nakon Francuske i Ukrajine, Hrvatska je pobijedila i vršnjake Španjolske s 85:70. Bila je to treća utakmica mladih hrvatskih košarkaša u skupini B na ovom EURU i treća pobjeda. Španjolska je ujedno bila i posljednji ispit u skupini, a i on je odlično odrađen. Hrvatska tako u osminu finala ide s prvog mjesta B skupine i igrat će protiv četvrte momčadi skupine A, a u ovom trenutku to je Velika Britanija.
Bila je to slično izdanje Hrvatske kao i u prethodne dvije utakmice. Naši su malo sporije ušli u susret, ali kada su se ‘zalaufali‘, suparniku više nije bilo spasa. Tako je prvo poluvrijeme bilo prilično izjednačeno i ni jedna se momčad nije uspijevala ozbiljnije odvojiti. Na poluvremenu je Hrvatska imala samo poen prednosti (38:37), ali u nastavku naši su okrenuli stvari na parketu u svoju korist i stigli do nove pobjede. Posebice dobro naši su odigrali posljednju četvrtinu, osam minuta prije kraja Hrvatska je imala dvoznamenkastu prednost (68:57), zatim je otišla i na 19 poena razlike te mirno privela utakmicu kraju. Završilo je s "plus 15" za Hrvatsku protiv inače vrlo dobre Španjolske.
Najbolji u redovima Hrvatske bio je Toni Perković s 21 poenom, dok je Mate Kalajžić dodao 17 koševa i šest skokova. Španjolsku je predvodio Josep Puerto s 14 poena. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike