Regija
STAMBENO ZBRINJAVANJE

Obitelj Kopčić s petero djece ostvaruje san
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
Stvoriti uvjete ne da se iz Slavonije iseljava, nego da se u Slavoniju doseljava

VINKOVCI - Vinkovački gradonačlenik Ivan Bosančić, u pratnji Miroslava Kosanovića, voditelja službe regionalnog ureda Vukovar, Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje, posjetio je sedmeročlanu obitelj Danijele Kopčić koja je ušla u program stambenog zbrinjavanja dodjelom građevinskog materijala od kojega je, uz pomoć prijatelja, sagradila i stavila pod krov kuću u koju će se useliti do kraja godine. Danijela, po zanimanju odgojiteljica, i suprug, zaposlen kao policajac, imaju petero djece i još uvijek žive kao podstanari pa je skorašnje useljenje za njih ostvarenje životnog sna.
- Zahvaljujem i Gradu Vinkovcima i Središnjem državnom uredu što su nam omogućili da sagradimo dom i time nam uvelike olakšali život, jer ćemo napokon dobiti i useliti se u svoj dom – kaže Danijela Kopčić, a Miroslav Kosanović iz vukovarskog Regionalnog ureda za stambeno zbrinjavanje, pojašnjava aktivnosti na istoku Slavonije, na području posebne državne skrbi, iz programa stambenog zbrinjavanja.


- Osim programa dodjele građevinskog materijala, radimo i program dodjele stanova, posebice u Vukovaru, gdje ima stanova, a za Vinkovce je važno, budući da nema slobodnih stanova, da dodjeljujemo građevinski materijal. Kada je obitelj Kopčić podnijela zahtjev i dobila rješenje, napravljena je projektna dokumentacija, potpisan je ugovor o darovanju materijala i počela je isporuka. Isporučen je materijal za prvu etapu u vrijednosti od približno 50 tisuća kuna, a ukupna vrijednost ovog projekta je 110 tisuća kuna. posljednje dvije-tri godine na području VSŽ-a isporučeno je oko 180 kompleta građevinskog materijala, a u ovoj godini planiramo 32 kompleta, od opeke i crijepa do cementa, šljunka, pijeska, prozora i vrata do električnih i drugih instalacija. Bilo bi dobro kada bi se mogla povećati ova kvota - kaže Miroslav Kosanović, dodajući kako je u Vukovaru najčešća dodjela stanova, dok je u vinkovačkom kraju najčešća opcija dodjele građevinskog materijala.


Zadovoljan je i gradonačelnik Bosančić i kaže kako je ovo jedan lijep primjer i prilika pokazati da je program stambenog zbrinjavanja dobar program koji pridonosi i demografskoj politici.
- Tako ćemo stvoriti uvjete ne da se iz Slavonije iseljava, nego da se u Slavoniju doseljava. Grad Vinkovci, zajedno sa Središnjim državnim uredom za stambeno zbrinjavanje, marljivo će raditi na tome – rekao je Bosančić.

Miroslav Flego
planirano
Dodijelit će se 32 kompleta materijala
Olakšati mladim obiteljima put do kuće
Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i voditelj vukovarskog ureda za stambeno zbrinjavanje Miroslav Kosanović slažu se kako je program stambenog zbrinjavanja jedan od važnih doprinosa poboljšanju demografske slike istoka Slavonije i konkretni potez razborite demografske politike.

- Bilo bi dobro kada bi se mogla povećati ova kvota kako bismo zadržali što više mladih obitelji na ovom području, a država se trudi pomoći i na ovaj način kako bi mlade obitelji izgradile što prije svoj dom gdje će živjeti sa svojom djecom. Primjer obitelji Kopčić koja ima petero djece lijep je primjer, jer to je obitelj koja ovdje radi i želi ovdje ostati, a nova kuća sigurno će tome pridonijeti - kaže Miroslav Kosanović.
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike