Osijek
ISPUNJEN IM JE NAJVEĆI SAN

Na dočeku Vatrenih i djeca "Klasja"
Objavljeno 16. srpnja, 2018.
Tisuće građana iz svih dijelova Lijepe Naše imale SU samo jedan plan - veličanstveni doček srebrnih Vatrenih u Zagrebu. Slično su planirali i u Domu za djecu "Klasje" i donedavno nedostižan san za štićenike Doma za djecu "Klasje" postao je stvarnost! Naime, u rijeci ljudi koja se slijevala na Trg bana Jelačića bili su i stariji korisnici, njih 12. Zahvaljujući osoblju i ravnateljici koja je odobrila tu ideju, njihova se velika želja ispunila.
- Još ranije komentirali su da bi bilo jako lijepo kad bi mogli ići dočekati Vatrene u Zagrebu, a potom je naša odgojiteljica Melita Rukavina sve osmislila i pitala me što ja mislim o tome. Za kratko vrijeme smo se organizirali i u Zagreb i s našom ‘teta Melom‘ za upravljačem poveli one koji su htjeli, odnosno one koji su mogli ići. Da je trebalo organizirati i dva kombija, učinili bismo to. A ovdje vam je sad u Zagrebu ludilo – poručila je Miranda Glavaš, ravnateljica Doma za djecu "Klasje". Neopisiva gužva, dodala je, pomalo je i godila djeci koja ovaj trenutak nikada neće zaboraviti i, kako kaže, stvorene su lijepe uspomene.
- Ta djeca imaju toliko negativnih uspomena da im želimo priuštiti samo lijepa sjećanja, a ovo će biti svakako nezaboravno i nešto što će im se urezati u pamćenje zauvijek – poručila je Glavaš, koja nam je telefonski prenijela dio atmosfere u Zagrebu. Slavio se uspjeh, pobjeda i ponos, baš kakav priželjkuju i u "Klasju" na Svjetskom nogometnom prvenstvu dječjih domova koji se organizira od 27. do 30. srpnja u Varšavi, a gdje će četvrtu godinu zaredom kao jedini predstavnik iz Hrvatske nastupiti upravo osječki tim iz "Klasja".
- Nadamo se ponoviti uspjeh naših Vatrenih i među 30 zemalja iz cijeloga svijeta biti u finalu – rekla je Glavaš.
Dodajmo tome da je iz Osijeka put Zagreba krenuo i navijački vlak, poseban prijevoz u organizaciji Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Besplatno je osigurano čak 660 ulaznica za navijače koji su ih mogli podići na Željezničkom kolodvoru u Osijeku odakle su navijački raspoloženi Osječani krenuli ujutro u Zagreb. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike