Osijek
GRAĐANE ZBUNIO NATPIS NA PUTOKAZU

Otkad je Sjenjak ulica?
Objavljeno 16. srpnja, 2018.
Otkako je promet prema Sjenjaku djelomično dopušten, vozači koji gravitiraju tom dijelu grada odahnuli su. Ocrtana je horizontalna signalizacija i postavljene su putokazne ploče koje, iz smjera sjevera prema jugu, pokazuju skretanje za Drinsku, smjer za Vukovar, Našice i Đakovo, te za još jedan smjer, ulijevo. No, oni koji prolaze podvožnjakom na Trpimirovoj ostali su iznenađeni vidjevši da će skretanjem ulijevo s kružnoga toka, kako stoji na putokaznoj ploči, doći ne na Sjenjak, nego na Ulicu Sjenjak!?
- Bio sam iznenađen kad sam to vidio, jer i na osobnim iskaznicama nam stoji samo ‘Sjenjak‘. Uostalom, to nije ulica, nego naselje koje se oduvijek zove samo Sjenjak. Mislim da je ovo očita pogreška – ocijenio je jedan stanovnik Sjenjaka.
Međutim, prema riječima Siniše Gregorana, predsjednika Odbora za komunalno gospodarstvo, čini se da nije riječ o pogrešci, nego o točnom podatku. Gregoran, naime, kaže da je u popisu ulica Sjenjak upravo to. Ulica!
- U popisu to nije naselje, a i na ostalim pločama, primjerice ovoj na Drinskoj, isto stoji da je Ulica Sjenjak – rekao je Gregoran. Za sada ostaje nejasno hoće li se putokazna ploča promijeniti, baš kao i ona na Drinskoj, gdje također stoji naziv Ulica Sjenjak, što je neuobičajeno i nešto na što Osječani nisu naviknuli. Dakako, od svega je najvažnije da se promet konačno uspostavi i da napokon vozimo prema Sjenjaku. Iliti - Ulici Sjenjak. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike