Mozaik
DUO DORA VESTIĆ I GEORGE MCGIGI

Naizgled ih je malo, ali taj duo treba čuti
Objavljeno 17. srpnja, 2018.
Duo Dora Vestić i George McGigi mladi su osječki glazbenici koji nastupaju na raznim manifestacijama i događanjima nastojeći ostvariti što je moguće više svirki, jer ih one, prije svega, obogaćuju glazbenim iskustvom. Dora pjeva, a George, odnosno Juraj Padovan, pjeva i svira klasičnu gitaru. Naizgled ih je malo za potpuni glazbeni doživljaj, ali taj duo treba čuti. A mi smo ih čuli u Slatini, gdje su nastupili na otvorenoj pozornici u okviru ljetne manifestacije gradske Turističke zajednice etoLJeto.
Dora Vestić studentica je glazbene pedagogije na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, od malih nogu bavi se pjevanjem, članica je vokalnog sastava Akvarel i Hrvatskog pjevačkog društva Lipa. Dora je bila natjecateljica u showu Najljepši glas Hrvatske "The Voice", kaže da je došla u prvih 20 i to joj je bilo jedno prekrasno iskustvo. A bilo je to 2015. godine, kada je pobijedila Nina Kraljić. U suradnji s izvršnim producentom Tomislavom Jelićem Kamenim Dora je snimila i svoj prvi singl "Treptaj oka", prošle godine sudjelovala je u emisiji "A-strana" HRT-a, a i za ovogodišnju "A-stranu" već su krenule probe i snimanja.
- Nadam se nekim uspješnim prijateljstvima i suradnjama koje će otvoriti glazbene putove, a ja hvatam prilike koje stignem jer mi je drago surađivati sa svima - kaže Dora.
Juraj Padovan ima 19 godina i upisao je Poduzetništvo na Ekonomskom fakultetu. Također je član HPD-a Lipa pa je Doru i upoznao na zajedničkim nastupima i putovanjima. Za sebe kaže da mu je životopis tri puta kraći od Dorina i da nema toliko utakmica u nogama. Imao je ranije neke glazbene sastave (Reset) i izdavali su albume i spotove, ali sada mu je duet s Dorom primaran.
- Krenuli smo nekako spontano kad je Dora mijenjala gitaristicu, odradili smo nekoliko nastupa i eto, sada smo u Slatini i drago nam je što smo tu - skromno će Juraj.
A kad je riječ o repertoaru, Dora kaže da imaju gotovo sve, od popa do rocka, lagane i žestoke, domaće i strane stvari, da uvijek nastoje udovoljiti publici koliko god mogu i trude se biti raznovrsni.
- Naš repertoar uvijek je raznolik, a sastoji se prvenstveno od skladbi koje volimo svirati, jer vjerujemo ako nešto volimo svirati da će to publika prepoznati i da će uživati zajedno s nama. Ako nešto ne volimo, i ako to izvodimo „na silu“, mislim da to ni ljudi neće doživjeti kako bi trebalo - kaže Dora Vestić, pjevačica o kojoj ćemo zasigurno još slušati. P.Žarković
Petar Žarković
U suradnji s izvršnim producentom Tomislavom Jelićem Kamenim Dora je snimila i svoj prvi singl "Treptaj oka"
Možda ste propustili...

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

Najčitanije iz rubrike