Osijek
I ON NAVIJA ZA VATRENE

Legendarni Crveni fićo
osvanuo u "kockicama"!
Objavljeno 14. srpnja, 2018.
Nešto više od 24 sata do povijesne finalne utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu na stadionu Lužnjiki u Moskvi između Hrvatske i Francuske, i legendarni Crveni fićo dobio je svoj kockasti „dres“. Odlukom Miljenka Kolobarića, predsjednika osječke udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA-e), ovaj je prepoznatljivi simbol iz Domomvinskog rata ukrašen crveno-bijelim kvadratićima!
- Cijeli Osijek navija, pa i naš fićo, simbol otpora Nepokorenog grada iz Domovinskog rata! Odlučili smo na ovaj način dati podršku Vatrenima koji su nam tijekom ovih gotovo mjesec dana sjajnim igrama vratili osmijeh na lica - poručio je predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić.
Umjetnička instalacija Crveni fićo, koja simbolično prikazuje hrvatsku pobjedu nad tzv. Jugoslavenskom narodnom armijom (JNA) i srpskim agresorom, dobila je uoči nedjeljnog finala na Svjetskom nogometnom prvenstvu između Hrvatske i Francuske novi izgled. Dodatna simbolika između fiće i naših Vatrenih je i ta da gotovo nitko u svijetu nije vjerovao da Vatreni mogu otići do kraja, kao što nitko (dakako osim nas Hrvata), nije vjerovao da možemo pobijediti tadašnju tzv. JNA i velikosrpskog agresora! Ma. M.
Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike