Osijek
GRAD I ŽUPANIJA UZ OSJEČANE I VATRENE

Praćenje utakmice i na Trgu Ante Starčevića
Objavljeno 15. srpnja, 2018.
- Nakon završetka utakmice nastupit će Lyra bend i DJ Tac, a pripremamo i veliki vatromet - poručuju iz Gradske uprave

Navijačko ludilo u gradu na Dravi danas će se doslovce udvostručiti i to zahvaljujući odluci Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Naime, uz praćenje finalne utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji (stadion Lužnjiki, početak u 17 sati) između Hrvatske i Francuske na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi, Osječani će ovaj povjesni događaj moći pratiti i na gravnom osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, a nakon čega slijedi velika fešta uz vatromet i dobru glazbu!

- Gledanje nogometne utakmice bit će žestoko kao i do sada i to na zadovoljstvo svih građana i osječkih ugostitelja, a dodatna atmosfera bit će vatrena i na glavnom osječkom trgu gdje se priprema velika fešta. Nakon završetka utakmice naših Vatrenih nastupit će Lyra bend i DJ Tac, a za završetak pripremamo veliki vatromet - poručuju iz Grada Osijeka koji je, podsjetimo, praćenje utakmice na Trgu Ante Starčevića, a potom i slavljeničku feštu organizirao zajedno sa Osječko-baranjskom županijom.
Tu je također i navijački tramvaj koji će, kako doznajemo od voditeljice Službe marketinga Gradskog poduzeća za prijevoz putnika (GPP) Sanje Mršo voziti po gradu, dakako uz ostale tramvaje u kojima se već danima vrte najpopularnije navijačke pjesme! Nismo mogli ne zamijetiti i vozače tramvaja i autobusa u kockastim majicama, no Sanja Mršo kaže da nije riječ o „dress codu“, nego proizvoljnoj odluci svakog vozača pojedinačno. Iako se špekuliralo da će na dan utakmice vožnja GPP-ovim tramvajima i autobusima biti besplatna, Sanja Mršo to demantira i kaže:
- Neće biti besplatne vožnje, ali u svakom tramvaju bit će vatrena atmosfera uz navijačke pjesme. Nažalost, pjesme se neće puštati u autobusima, jer ondje nemamo tu mogućnost. Inače, duž cijele tramvajske mreže od Tvrđe do Trga Ante Starčevića bit će postavljene prigodne zastavice, a to je organizirao Grad Osijek – poručila je Mršo.
I osječki Elektromodul uključio se u tzv. akciju "Sve za Vatrene i naše sugrađane". Naime, u znak podrške svim dosadašnjim pobjedama Vatrenih, u ponedjeljak će parkiranje u Osijeku biti besplatno. Kontrolori Elektromodula neće raditi, a radno vrijeme blagajne u Domu obrtnika, (Adamovićeva 2), bit će skraćeno i radit će od 7 do 13 sati.
Dodajmo tome da će brojni trgovački centri i danas raditi skraćeno radno vrijeme kako bi svojim djelatnicima omogućili praćenje utakmice koja počinje u 17 sati. Stoga, odlučite se za jedan od dva gradska trga, ili pak neku od brojnih ugostiteljskih terasa i podržite Vatrene srčanim navijanjem i slavljem koje će, bez obzira na rezultat utakmice, vjerujemo, potrajati do dugo u noć. Jer Vatreni su već sada za sve nas prvaci svijeta i istinski heroji koji zaslužuju svaku vrstu potpore, koja dakako ni ovaj puta neće izostati.
Marija Mihelić
U pola sata „planulo“ svih 480 karata!
Nije to ujedno i jedino iznenađenje Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije koje su priredili svojim građanima. Naime, u 17 sati, u petak, na Glavnom željezničkom kolodvoru u samo pola sata planulo je svih 480 besplatnih karata koji će voziti sretnike na doček Vatrenih u ponedjeljak, 16. srpnja, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. U suradnji s Hrvatskim željeznicama organiziran je poseban slavljenički vlak koji s osječkog kolodvora kreće ujutro u 7.20 sati u ponedjeljak, a povratak je predviđen u 20 sati s Glavnog kolodvora u Zagrebu.
Sanja Mršo

voditeljica službe marketinga GPP-a

Neće biti besplatne vožnje u vozilima javnog prijevoza, kako su to neki razglasili, ali moram reći kako će u svakom tramvaju biti vatrena atmosfera uz najpopularnije navijačke pjesme.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike