Osijek
ROBA ZAKUPACA NA TRŽNICI NIJE ZAŠTIĆENA

Tijekom noći iz metalnih klupa kradu robu
Objavljeno 15. srpnja, 2018.
Tržnica se ne bavi čuvanjem imovine zakupaca, niti je registrirana da to radi

Zakupci metalnih klupa na glavnoj tržnici, čini se, prekinut će svoju dugogodišnju praksu ostavljanja svojih proizvoda unutar klupe. Naime, tijekom proteklog vikenda dvoje ih je ostalo bez svojih proizvoda, a jedan od njih je i dugogodišnji ekoprodavač na tržnici Miro Kovačević iz Koške, koji je bio šokiran kad je sredinom tjedna došao na svoje radno mjesto na tržnicu.

- Vidio sam da je razvaljen lokot i kad sam otvorio vrata, shvatio sam da nedostaje 12 litara octa. Možda nije riječ o nekom velikom gubitku, no to je moj proizvod i stvarno sam bio ljut što se netko drznuo pokidati lokot i ukrasti robu. No, nisam jedini koji sam tako prošao. Ženi koja prodaje nekoliko klupa dalje od moje nestalo je pet velikih kutija njezinih proizvoda i ostala je također u šoku – kaže Kovačević, dodajući da se prvi put dogodilo da je netko provalio u metalne stolove i odnio robu koju ondje prodavači ostavljaju godinama.Iako su upravu Tržnice obavijestili o ovom slučaju, Kovačević kaže kako im je rečeno da Tržnica za ostavljene stvari ne snosi odgovornost. Naš sugovornik tvrdi da je ranije ondje bio noćni čuvar, no više ga nema.- Kako da opet ostavljamo stvari čak i ako stavimo drugi lokot? Ako je prostor bez zaštite, onda svaki dan nekome nešto može nestati. Gdje ćemo sad ostavljati robu, ne znam, no u prostoru koji je namijenjen čuvanju sigurno nećemo – poručio je Kovačević.Direktor Tržnice Igor Medić kaže kako nije upoznat sa slučajem, no ističe da tvrtka ne može odgovarati za ovakve slučajeve. Tržnica se, kaže Medić, ne bavi čuvanjem imovine svojih zakupaca, niti je registrirana da to radi. Medić ističe kako mu je žao da je do krađe došlo, no podsjeća da Tržnica nema čuvara i da su osobe za koje se smatra da su noćni čuvari zapravo osobe koje su angažirane u privatnom aranžmanu zakupaca da im tijekom noći čuvaju ostavljenu robu.- Otkako sam direktor nismo imali ni jedan slučaj prijave krađe robe zakupaca. Ne odgovaramo za robu naših najmoprimaca i tu ne možemo pomoći - poručio je Medić.
Pomoću videonadzora riješili prijevaru na bankomatu
Direktor Tržnice Medić kaže kako njihova tvrtka aktivno surađuje s policijom u slučajevima krađe novčanika, odnosno pojave džeparoša i to zahvaljujući videonadzoru.

- Djelatnici Policijske uprave Osječko-baranjske pregledavaju kamere postavljene na Tržnici minimalno tri do četiri puta mjesečno. Pomoću videonadzora riješena je i prijevara na bankomatu koji je postavljen na tržnici i doista mogu reći da je videonadzor od velike koristi. No, pokrivenost videonadzora na mjestu gdje je gospodin Kovačević i ostali, lošija je nego na drugim mjestima na tržnici – zaključuje direktor Medić. Očito da tu informaciju ima i nepoznati počinitelj, ili više njih, pa bez straha pod okriljem noći kradu robu koju su ostavili zakupci zaključanu u svojim klupama. Nema sumnje da bi trebali reagirati i u policiji i poslati malo češće svoje djelatnike da se prošetaju tržnicom u noćnim satima.
Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike