Svijet
SLOVENSKA VLADA

Tužba Hrvatskoj odmah
Objavljeno 14. srpnja, 2018.
Slovenska vlada u petak je donijela odluku da se protiv Hrvatske odmah podigne tužba zbog neimplementacije arbitražne presude o granici, objavila je u petak vlada tehničkog premijera Mire Cerara.
"Vlada je prihvatila konačan tekst tužbe koju će u skladu sa svojim zaključkom odmah predati sudu EU-a u Luxembourgu", navedeno je u priopćenju slovenske vlade. Kako se navodi, tužba se podnosi zbog "neispunjavanja obveza na temelju 2599. članka ugovora o funkcioniranju Europske unije."
Premijer Cerar posljednjih je tjedana, najavljujući tužbu, više puta izjavio da unatoč tome što tehnička vlada obavlja tekuće poslove, ona ima puni mandat i za tužbu oko koje su se složile sve stranke u parlamentu, kad im je predmet iznesen na zatvorenoj sjednici vanjskopolitičkog odbora. Cerar je dodao da dopušta i mogućnost da se tužba povuče ako Hrvatska u međuvremenu prihvati postupak i donesene odluke arbitara. Janez Janša, jedan od dvojice potencijalnih mandatara za sastav nove vlade, rekao je da bi odluka o tužbi trebala pričekati na formiranje nove vlade. Slično je mišljenje iznio u četvrtak nakon sastanka s Janšom i predsjednik države Borut Pahor. H
2599.

je članak ugovora o funkcioniranju Europske unije na osnovi kojeg Slovenija podnosi tužbu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike