Crna kronika
TRAGEDIJA NA ĐAKOVAČKOJ AKUMULACIJI

Iskusni ribič utopio se u plićaku jezera Jošava
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
Tomislav Cvitković bio je predsjednik Zajednice športskih ribolovnih društava Đakovo
ĐAKOVO

Beživotno tijelo 57-godišnjeg Đakovčanina Tomislava Cvitkovića pronađeno je u četvrtak na đakovačkom jezeru Jošava. Vijest o ovoj tragediji poput bombe odjeknula je u ovdašnjoj ribičkoj zajednici jer je Cvitković bio dugogodišnji strastveni, iskusni ribič, predsjednik Zajednice športskih ribolovnih udruga (ZŠRU) Đakovo te prvi čovjek Športsko-ribolovne udruge "Geli-Jasen" Đakovo. Kako doznajemo u ribičkim krugovima, pretpostavlja se da je Cvitković sam pecao na Jošavi te da mu je pozlilo, da je posrijedi srce, zbog čega je pao u vodu, i to u plićak, nikoga nije bilo u blizini i nesretni se čovjek utopio. Ribiči se sjećaju i smrti svog također neprežaljenog člana, dr. Stjepana Raca, koji je prije niz godina također preminuo tijekom pecanja, sam, u šašu, uz (istu) vodu.


Među Đakovčanima i ribičima šok i nevjerica na vijest o smrti Cvitkovića. Još prijepodne, kažu sugrađani koji su ga vidjeli, obavljao je svakodnevne poslove i s obitelji se pripremao na odlazak na more. Među ribičima o Cvitkoviću samo riječi hvale – bio je, ističu, prava dobričina, svakom voljan pomoći, predani ribič. "Poznajem ga godinama. Bio je spretan ribič, čak je bio logistika u Portugalu, kamo je išao sa svjetskim prvacima. Proljetos smo zajedno imali malu školu sportskog ribolova za naše izviđače i on je odrađivao onaj ribički, a ja teoretski dio, pričajući o ribama, jezeru i dr. što je i moja struka. Cvitković je za tu prigodu bio donio svoj ribički pribor koji je bio vrhunski. Bio je vrlo ugodan čovjek, volio je društvo, svakome pomoći. Nabavljao je i ribu za poribljavanje ovdašnjih voda kojima gospodari ZŠRU. Sve u svemu, bio je vrlo aktivan u našim, ribičkim krugovima i njegovom smrću ostaje jedna velika praznina", kaže član Upravnog odbora ZŠRU-a Đakovo Željko Kovač.

Iako su u Đakovštini posljednjih dana bile učestale kiše, ribiči kažu da vodostaj Jošave jest nešto porastao, no ne previše, pa da bi to bilo kobno za smrt njihova člana.
Suzana Župan
PIŠKOREVC: MUŠKARAC OBOLIO OD PTSP-A POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO
Četvrtak je umalo bio koban i za 54-godišnjaka iz Piškorevaca. Prema izvješću Županijskog centra 112, "muška osoba pokušala je počiniti suicid, polivši se benzinom, koji je potom i zapalio". Zadobivši teške ozljede, Piškorevčanin je vozilom hitne pomoći prevezen u KBC Osijek. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o vojnom umirovljeniku, oboljelom od PTSP-a, koji se dosad u više navrata psihijatrijski liječio.

Prema riječima prim. mr. sc. Elvire Koić, svaku sumnju na suicidalnost, kao i svaku najavu, pa i onu vrlo opasnu sugestiju “ubit ću se”, treba vrlo ozbiljno shvatiti. "Odmah na to treba obratiti pozornost i o tome porazgovarati. Pa i zakonski je okvir da se osobu koja najavi ili pokuša suicid mora hospitalizirati minimalno 48 do 72 sata na psihijatrijskom odjelu, dok ne prođe suicidalna opasnost. S tim nema šale, nego je smrtno ozbiljno", kaže psihijatrica.
srce?
PRETPOSTAVLJA SE DA JE RIBIČU POZLILO
Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike