Učionica
POLJOPRIVREDNI FAKULTET U OSIJEKU PRIVLAČI SVE VIŠE STUDENATA I OSOBLJA PUTEM PROGRAMA MOBILNOSTI

Inozemni tim u Zavodu za agroekologiju Fakulteta
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

Poljoprivredni fakultet u Osijeku godinu za godinu ruši sve rekorde što se tiče odlaznih i dolaznih mobilnosti osoblja i studenata.
Osim što Fakultet posjeduje kapacitete primanja dolaznih studenata i osoblja, bitno je naglasiti kako im može i ponuditi stvarne poslove u kojima postoji mogućnost profesionalnoga i stručnoga usavršavanja. Uz rad u laboratoriju studenti i osoblje često sudjeluju i u terenskome radu i postavljanju pokusa na poljima. Osim toga, ovisno o području studiranja i rada, odlaze i u vinograde, ribnjake, pčelinjake i pokušališta Poljoprivrednoga fakulteta.
U Zavodu za agroekologiju Fakulteta trenutačno je četvero stranaca koji su ovdje zahvaljujući različitim programima mobilnosti. Doktorandica Alicja Auriga, s West Pomeranian University of Technology iz Szczecina u Poljskoj, u Osijeku je drugi put, sada posredstvom programa CEEPUS. Iznimno je zadovoljna jer je laboratorij dobro opremljen i ima priliku raditi analize s najmodernijom opremom na Sveučilištu. Osim nje, na Zavodu su još i Hristina Hodzheva, stručna suradnica s Agricultural University Plovdiv iz Bugarske (putem Erasmus+ programa), student diplomskoga studija Janko Majer sa Slovak University of Agriculture Nitra iz Slovačke (također korisnik Erasmus+ programa) i IAESTE studentica Monica Nordberg s University of Tromso, Artic University of Norway (Norveška) koja je u okviru svojega drugog diplomskog studija odlučila posjetiti osječki Poljoprivredni fakultet i raditi na njemu. Osim navedene četiri osobe, mnogo se stranaca izmijeni tijekom godine pa time Poljoprivredni fakultet dobiva na internacionalizaciji u punome smislu te riječi.
Vlatka ROZMAN, Daniel HAMAN
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike