Sport
DOMAGOJ VIDA:

Nećemo pričati o osvetama ili naplati dugova
Objavljeno 12. srpnja, 2018.

Domagoj Vida i njegov partner na stoperskoj poziciji Dejan Lovren odradili su sjajan posao. Lovren se "hrvao" i dobio bitku s Harryjem Kaneom, a Vida je, pak, imao zadatak zadržati Rahema Sterlinga nogometaša koji posjeduje brzinske sposobnosti 100-metraša.


Na prvi pogled nemoguća misija za Vidu, ali on ju je odradio bez pogreške. Sterling mu doslovce nije ni jednom pobjegao. Naravno, nije se Domagoj utrkivao s njime već ga je mudro sačekivao i uvijek odabrao pravi trenutak kada će mu odnijeti loptu. Nije Vidi bilo lako od tribina koje su bile popunjene ruskim navijačima, glasno mu se zviždalo pri svakom kontaktu s loptom zbog spornih videouradaka na kojima je koristio poklik ukrajinske vojske "Slava Ukrajini". Na terenu nije izgledao kao da mu je to smetalo, a nakon susreta posuo se pepelom.
- Nisam doista mislio ništa loše s tim. Shvaćam ljutnju ruskih ljudi i još jednom im se ispričavam. Sigurno će mi to biti dobro iskustvo za budućnost - rekao je Vida u izjavi za rusku televiziju.
Što se tiče pobjede nad Engleskom i ulaska u finale, ponovio je osjećaje kao i većina naših reprezentativaca.
- Teško je pronaći prave riječi kojim bih opisao kako se osjećam. No, kad sam vidio navijače koji su ostali s nama slaviti još pola sata nakon utakmice, počeo sam shvaćati kakav smo rezultat napravili. Ma nismo još svjesni do kraja cijele situacije, dobivamo puno snimaka slavlja koje vlada u Hrvatskoj. Domovina je u transu, "gori", a nama su puna srca što možemo tim ljudima priuštiti takvo zadovoljstvo.
Vida tvrdi kako hrvatska pustolovina na ovom natjecanju nije završila ulaskom u finale.
- To je tek pravi izazov. Pa nećemo sada stati na ovome. Skupit ćemo i posljednji atom snage da to finale odigramo na pravi način. Uopće ne želim slušati pitanja o umoru i sličnim stvarima. To uopće nije problem kada igraš pred ovakvim navijačima i vidiš kako se kod kuće slavi. Naći ćemo snage donijeti pokal za pobjednika Svjetskog prvenstva u Hrvatsku.
Do tog cilja posljednja prepreka je Francuska. Prilika da im se uzvrati za poraz u polufinalu SP-a 1998.
- Istina, ali mi nećemo tu utakmicu doživljavati na taj način. Nećemo pričati o osvetama ili naplatama dugova. Moramo ostati hladne glave jer to je jedini način da ostvarimo ono što želimo. Bit će teška utakmica, ali koja je za nas na ovom prvenstvu bila laka? Gubili smo u sve tri eliminacijske utakmice i sve tri smo na kraju pretvorili u naš trijumf. To pokazuje našu snagu, ali i samopouzdanje kojim igramo - rekao je na kraju Domagoj Vida. D. Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike