Osijek
ZELENI ČETVRTAK NA OSJEČKIM TRŽNICAMA

Med i aloa vera recept besmrtnosti
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
U zimskim mjesecima, kada nam je najpotrebnija zaštita imuniteta, rado se sjetimo meda. No, bez ljetnih mjeseci, svjetlosti i topline sunca med uopće ne bi postojao. Kako bismo se podsjetili na mnoge zdravstvene dobrobiti meda, na ovotjednom Zelenom četvrtku glavne osječke tržnice predstavila nam ga je vrijedna pčelarica Klaudija Fehervari iz istoimenoga obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.
- Naše gospodarstvo ove godine broji 90 košnica smještenih u Antunovcu. Košnice premještamo kako bismo iskoristili sve blagodati prirode i proizveli što kvalitetniji med. Proizvodnja meda varira iz godine u godinu, no proizvedemo otprilike dvije tone meda godišnje. Ove godine najviše proizvodimo bagremov med, a potom i lipov i cvjetni med, a kako su pčelinji proizvodi jedni od onih koji se gotovo u cijelosti mogu iskoristiti od njih izrađujemo i svijeće - rekla je pčelarica, čiji je med dosada zavrijedio čak tri zlatne žlice.
Organizatori Zelenog četvrtka vole prolaznicima ponuditi nešto neobično i nesvakidašnje. Ovaj put posjetiteljima osječke tržnice ponudili su osvježavajuć napitak od aloe vere, koju su još stari Egipćani nazivali biljkom besmrtnosti, naravno, uz dodatak meda. Te namirnice, navode, osnažuju imunitet, podižu energiju, pomažu zacjeljivanju rana, pomažu kod prehlada i viroza, čuvaju dobar vid i zdravlje očiju, usporavaju starenje stanica i reguliraju probavu. Osim meda, osječku tržnicu i dalje krasi raskoš boja sezonskog voća i povrća, a cijene su gotovo jednake kao i prošloga tjedna. Novost je jedino pojava sočnih modrih šljiva. I. Stjepanović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike