Osijek
LJETNA ŠKOLA ZOO VRTA

Za lemure pravili sarmice, a s papigama plesali
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
Cilj je da djeca provedu kvalitetno slobodno vrijeme, da se druže i budu što više na zraku

Umjesto ispred televizora, u dežurnom vrtiću ili uz bake i djedove, skupina osječkih mališana dio ljetnih praznika provodi u osječkom zoološkom vrtu učeći kroz igru sve o njegovim stanovnicima. Oni su polaznici ljetne zooškole koja već godinama oduševljava male zaljubljenike u životinje.


Jučer smo ih zatekli zadubljene u temu dana - život lemura. U sklopu prezentacije imali su priliku naučiti kako žive, čime se hrane i što im je najdraža razonoda, ali i pripremiti im ručak – sarmice od voća, listova i bambusa.
Sve to pod budnim okom edukatorice ZOO vrta, Tatjane Elez.
"Škola ima cilj da djeca provedu kvalitetno svoje slobodno vrijeme, da se druže, budu što više na zraku i da ih maknemo od njihovih računala. Svaki dan na programu je druga prezentacija i radionica. Jučer smo bili kod makaka, djeca su im ušla i u nastambu, za što inače nemaju priliku. Upoznali su se i s papigama, puštali su im glazbu te su mogli vidjeti kako i one znaju plesati! Danas smo učili o lemurima, a sutra ćemo pak obilježiti Svjetski dan čimpanzi prigodnom radionicom. Planiramo i s djecom izradu ljetnih poslastica za medvjede – sladoleda od vode, voća, koštunica i meda. Kada budemo govorili o gmazovima, djeca će imati priliku dotaknuti zmiju, agamu, kornjaču", rekla je Elez dodavši kako su polaznici uglavnom djeca u kojoj su roditelji prepoznali veliku ljubav prema životinjama. Jedna od njih je i šestogodišnja Ana Arbanas.
- Došla sam u ljetnu škola zato što me životinje zanimaju i jer nemam kućnog ljubimca. Zato i inače volim dolaziti u zoološki vrt, iako ne bude to baš često jer mama i tata nemaju uvijek vremena. Volim životinje, najdraži su mi lav i papiga. Ovdje sam naučila da životinje treba čuvati, hraniti i brinuti se o njima - kaže Ana.
Ivana Solar
Škola je svaki radni dan do 27. srpnja
Škola se ovoga ljeta održava tri tjedna - od 9. do 27. srpnja. Djeca se mogu prijaviti, odnosno doći svakoga radnog dana od 9 do 11 sati i sudjelovati u radu škole kupnjom pojedinačnih ulaznica na blagajni ZOO vrta u iznosu od 20 kuna, a sve informacije o programu mogu se pronaći na internetskoj stranici osječkog zoološkog. Tako, iako se preporučuje da polaznici prođu cijelu školu, odnosno dolaze svaki dan, moguće je dijete dovesti i samo u dane kada su roditelji u mogućnosti to učiniti ili pak kada roditelj prepozna neki dan u programu kao posebno zanimljiv s obzirom na osobni interes djeteta.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana