Osijek
DVANAESTOGODIŠNJAKINJA SPRIJEČILA PROVALU U OBITELJSKU KUĆU

Pozvala je oca i opisala napadača
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
Zahvaljujući snalažljivosti dvanaestogodišnje djevojčice krajem lipnja u Kirovoj ulici u Osijeku na vrijeme je spriječena provala u obiteljsku kuću, i to u pol‘ bijela dana, a potom je i pronađen provalnik! Kako nam je rekao njezin otac Darko Jurić, kći ga je pozvala nakon što je čula da netko lupa na dvorištna vrata, a potom nogom i na ulazna vrata kuće.
- Kći mi je rekla da je otvorila prozor i da će kroz njega pobjeći, a istovremeno sam čuo kako netko udara nogom iz sve snage i ne prestaje. Istog trenutka otišao sam kući i vidio da je otvorio elektronsku bravu na dvorišnim vratima. Uletio sam u kuću i prvo sam vidio da su vrata razvaljena i uplašenu kćerku koja je još uvijek stajala na prozoru. Srećom, odmah me nazvala, a i rekla je da mu je uzviknula: ‘Hej, što to radiš?‘ – rekao je Jurić, dodajući da je djevojčica odmah dala i opis provalnika kojeg je uspjela vidjeti kroz prozor. Otac je potom nazvao policiju i motorom krenuo prema Tenji, gdje je prepoznao provalnika. Kad je u tom trenutku ponovo dojavio policiji da ga je susreo, on je, vidjevši Jurića gdje razgovara na telefon, pobjegao prema starom Poljoprivrednom fakultetu.
- Policija je vrlo brzo stigla i čim sam im opisao njegov hod i izgled, znali su tko je. No, nisu ga uspjeli odmah pronaći jer je pobjegao među kukuruze i u šipražje – posvjedočio je Jurić, čija je kći prava junakinja ove priče. Naime, iako je bila sama u kući i nije joj bilo svejedno kad je čula i vidjela da su vrata gotovo izbijena iz okvira, pribrano je pozvala oca, ali i uspješno opisala provalnikov izgled. Da nije bila u kući, provalnik bi vjerojatno uspio u svome naumu, a Jurić kaže da je ipak nakon nemilog događaja odlučila zajedno s bratom nakratko otići na selo.
- Ne dao Bog da se ovakvo što ponovi bilo kome, savjetujem djeci da obavezno odmah nazovu roditelje, kako je to učinila i moja kći. Sretan sam što se sjetila i prozora i doslovno je već bila jednom nogom izvan kuće kad sam uletio u sobu. Srećom pa se ovako završilo – kaže Jurić. M. Mihelić
POLICIJA UHVATILA 23-GODIŠNJEG PROVALNIKA
Glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec potvrdio nam je da je 28. lipnja oko 13.40 sati prijavljen pokušaj provale u obiteljsku kuću. Pokušaj provale, rekao je, dogodio se u Kirovoj ulici u Osijeku. Prema njegovim riječima nepoznata je osoba pokušala provaliti u kuću, a potom se udaljila u nepoznatom smjeru.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je navedeno djelo počinila osoba koja je 1995. godište. Potom je protiv njega podnesena kaznena prijava – rekao je glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec.
Najčitanije iz rubrike