Osijek
NOVE ZRAKOPLOVNE LINIJE NA KLISI

Inauguracijsko slijetanje aviona Köln - Osijek
Objavljeno 13. srpnja, 2018.

Posve u sjeni još jedne pobjede hrvatske nogometne reprezentacije i njezina plasmana u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, ali samo zato što se to dogodilo u nepunih sat vremena razlike, ostalo je inauguracijsko slijetanje putničkog aviona iz Kölna na osječku Zrakoplovnu luku Klisa. U srijedu je, nešto prije ponoći, ovim premijernim slijetanjem tako otpočelo prometovanje redovite zrakoplovne linije Köln (Bonn) - Osijek - Köln (Bonn) kompanije Eurowings. Prvi su putnici iz Osijeka u Köln krenuli jučer (četvrtak) nakon ponoći.

- Predviđene su dvije rotacije (povratni letovi, nap. a.) tjedno, srijedom i nedjeljom, zrakoplovom Airbus 319 kapaciteta od 144 putnika. I ova linija rezultat je naših napora u povezivanju Osijeka s udaljenijim europskim gradovima. Svaka nova linija, osim putnika koji dolaze i odlaze u posjet svojim prijateljima i rodbini, stvara nove mogućnosti za razvoj turizma i gospodarstva u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i cijeloj regiji. Važno je naglasiti da će uvođenjem navedene linije putnici iz Osijeka imati mogućnost za nastavak svojih putovanja prema čak 23 destinacije u osam zemalja Europske unije - istaknuo je Davor Forgić, direktor Zračne luke Osijek. Iako je ovo bilo premijerno slijetanje, imalo je neslužbeni karakter, nije bio najavljen dolazak predstavnika tvrtke Eurowings, Forgić je osobno nazočio dočeku i ispraćaju prvih putnika, počašćena je ovom prigodom i posada koja upravlja avionom, kao i kabinsko osoblje.
Uostalom, prvo slijetanje bilo je počašćeno vodenim mlazom dobrodošlice.
A putnici? Uglavnom je riječ o našim ljudima koji žive u Njemačkoj u gusto naseljenom dijelu Ruhrskog područja, odlazak na uobičajeni godišnji na jadranskoj obali na taj su način proširili obilaskom rodbine koja živi u Slavoniji, bosanskom dijelu Posavine i Vojvodini. Poštujući želju za njihovom privatnošću, nismo ih pitali kamo točno putuju, no dodaju kako je dobro to što se iz Osijeka nastavno može letjeti prema Jadranu.
U smjeru Njemačke sinoć nitko nije otputovao s kartom u jednom smjeru, također je riječ o obiteljskim obilascima, no gotovo poludnevna vožnja automobilom na taj način zamijenjena je mnogo ugodnijim dvosatnim avionskim letom.
- Želim napomenuti da smo svjesni želja i potreba stanovnika našeg gravitirajućeg područja za uvođenjem i drugih zapadnoeuropskih destinacija, posebice s low-cost kompanijama, tako da naši napori svakodnevno idu u tom smjeru. Nadamo se da ćemo uz daljnju podršku Grada i Županije te napore realizirati i ispuniti očekivanja naših putnika i onih koji će to tek postati - zaključno je rekao Forgić.
Uz sada tri cjelogodišnje međunarodne linije, dobra je i povezanost Osijeka s domaćim destinacijama. U konačnici, Zračna luka Osijek planira ove godine udvostručiti broj putnika u odnosu prema prošloj, kada su zabilježena 43.373 putnika.
Dario Kuštro
DOK SE ČEKALO - GLEDAO SE NOGOMET
Kako zbog nužnih sigurnosnih predradnji u zračne luke treba doći i dva sata prije početka leta, a kako putnici ne bi ostali uskraćeni za zbivanja na nogometnom travnjaku, u Zračnoj luci Osijek bilo je priređeno gledanje televizijskog prijenosa. A nakon ostvarenog odličnog rezultata nije izostala ni zakuska kojom su počašćeni i putnici koji su doletjeli iz Njemačke.
Možda ste propustili...

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana