Regija
ULAGANJA

Nova vozila Hitnoj medicini
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
VIROVITICA
Na prigodnoj svečanosti, kod prostora saniteta Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, župan Igor Andrović simbolično je ravnateljici Lahorki Weiss predao ključeve za pet novih sanitetskih vozila. Virovitičko-podravska županija izdvojila je 1.618.308,75 kuna za pet specijaliziranih vozila za sanitetski prijevoz. Osim toga, krajem srpnja, Zavod za hitnu medicinu VPŽ, zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji dobit će još dva medicinska automobila za potrebe izvanbolničke hitne medicinske službe, ukupne vrijednosti 752.500 kn. Uz ovih novih sedam vozila Zavodu za hitnu medicinu Virovitičko-podravske uvelike će se doprinijeti kvaliteti i dostupnosti zdravstvene zaštite za stanovnike naše županije. Tako će nakon više godina, nova vozila mnogo značiti za sve pacijente, a u konačnici i za djelatnike same ustanove.
- Važnost novih vozila iznimna je s obzirom na to da su postojeća vozila u našem voznom parku prilično stara, a kilometraža koju trebaju prijeći svaki dan velika. Obnavljanje vozila i opreme od iznimne je važnosti kako za obavljanje našeg posla, tako i za bolju zdravstvenu pomoć našim pacijentima. Osim toga, povećava se sigurnost prijevoza i brzina stizanja na odredište, što često nekom može spasiti život – rekla je ravnateljica Zavoda Lahorka Weiss. Virovitičko-podravska županije i dalje će ulagati sredstva u zdravstvo, spomenuo je prigodom uručenja ključeva župan Igor Andrović.
- Imamo velika ulaganja u našu Opću bolnicu, kako za opremu, tako i za izgradnju nove zgrade bolnice, a imali smo ulaganja i u ambulante, odnosno primarnu zdravstvenu zaštitu. Osim toga krećemo u projektiranje nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu i očekujemo da ćemo tako objediniti sanitet, upravu i dojavni centar što će u mnogome olakšati, ali i poboljšati posao djelatnika Zavoda – zaključio je župan. Županija je tako nastavila uspješan trend ulaganja u zdravstvo. V.Grgurić
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike