TvObzor
SHAUN EVANS

Modernu tehnologiju smatram zbunjujucom, volio bih živjeti u 60-ima!
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
Na pocetku nove sezone Morse je na drugacijem mjestu, daleko od policije, u potrazi za novim životom i ne želi imati ništa s policijskim snagama
Pripremio: Adrian ANDREJEK

Britanskog glumca Shauna Evansa gledali smo u nekoliko serija na malim ekranima, ali proslavila ga je upravo “Mladi Morse”, čija se treća sezona kreće prikazivati od subote, 11. kolovoza, u večernjem terminu na kanalu Epic Drama. U promotivnom intervjuu koji slijedi govori o novim nastavcima koji će začiniti ljeto svim ljubiteljima dobrog krimića.



Daleko od policije


Završetak druge sezone bio je traumatičan za Morsea kad je zaključan u pritvoru nakon optužbe za ubojstvo. U kakvom je stanju uma kad ga sretnemo na početku treće sezone?
- Na početku nove sezone Morse je na drugačijem mjestu, daleko od policije, u potrazi za novim životom. Živi u sobici na jezeru i ne želi imati ništa s policijskim snagama. No, na neki način, to je i dalje dio njegova života. Odmah u prvoj epizodi koju smo snimili Morse vadi otpusno pismo iz džepa i razmišlja je li odabrao pravo zanimanje. Kad se prisjeti da je nekoliko puta bio ustrijeljen, proboden nožem, preživio pad niz stepenice zadobivši teške ozljede i naposljetku strpan iza rešetaka – tko od vas ne bi poželio promijeniti posao?! Shvatio je da treba malo prostora, udaljio se od svih i od svega u novom okruženju kako bi živio jednostavnijim životom. Međutim, kako to najčešće biva, sudbina preuzima stvar u svoje ruke i Morse si ne može pomoći – ponovno je uključen u cijelu priču. Dok vozi na tulum, naleti na beživotno tijelo djevojke. Cijela ova serija zapravo je njegov test prihvatljivosti da radi pravi posao. Katkad je sranje, a katkad jako dobar!

Hoćemo li ga ponovno vidjeti kako uživa u svom poslu?
- Da. Riješio je brojne zločine, a u njegovim krugovima raste poštovanje prema njemu kao mladom inspektoru, što mu olakšava daljnji rad jer se ne mora stalno dokazivati. Stoga u ovoj sezoni definitivno najviše uživa u svom poslu. Uživa razrađivati zagonetke kojih uvijek ima, a tu su i svakodnevne stvari koje mu idu na živce. Ali čak i u tome uživa. Uza sve to, trudi se dosegnuti viši policijski čin te pronaći pravedno mjesto među policijskim snagama.

Zanimljivo i svježe


U uvodnoj epizodi nove sezone Morse je veseliji nego inače. Više se smije i nije tako socijalno nespretan.
- Pa... da. Namjerno smo tako napravili. Postoji priča koja se proteže kroz prve četiri epizode i na kraju će opet biti pomalo mračan, ali kao glumac ne mogu podnijeti toliku negativu, tako da se raspoloženje mijenja.

S obzirom na to da niste rođeni u šezdesetima, postoji li nešto što vas privlači iz tog doba u kojemu se odvija radnja serije? Možda glazba ili odjeća?
- Budući da i sam radije pišem pisma i zovem ljude na fiksni telefon, apsolutno se mogu zamisliti da živim u šezdesetima! Ovu modernu tehnologiju smatram potpuno zbunjujućom, nisam ni na društvenim mrežama. Znam da je sve to korisno, znam da je promijenilo svijet i sviđa mi se zamisao da imamo cijeli svijet na dlanu, ali ipak preferiram otići u knjižnicu.

Morate li zbog posla imati pametni telefon?
- Imam jedan, zato što su mobiteli sad dio života i stvari se brzo kreću. Pogodni su za rukovanje, pogotovo kad se izgubite pa možete upaliti Google karte. No, ipak više volim papir, makar to bila i karta golemih dimenzija.

Koliko se dugo vidite u ulozi mladog inspektora Morsea?

- Nismo se limitirali kad smo počinjali snimati seriju. Najlakše je snimati, to se uvijek može, ali želimo da priča uvijek bude zanimljiva i svježa. Stoga nakon svake sezone napravimo anketu među gledateljima koji odlučuju sviđa li im se naša serija i dalje. Dok god su takvi u većini, ITV će naručivati nove epizode. Nema smisla snimati ako publika to ne želi.
Mladi Morse 3

Epic Drama, od 11.8. u 21 sat
OSOBNA ISKAZNICA
IME I PREZIME:

Shaun Francis Evans

DATUM ROĐENJA:

6. ožujka 1980.

MJESTO ROĐENJA:

Liverpool, UK

LJUBAV:

slobodan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike