TvObzor
PLAN ZA BIJEG 2: PAKAO

Nastavak akcijskog spektakla sa Sylvesterom Stalloneom
Objavljeno 13. srpnja, 2018.
Film redatelja Stevena C. Millera, u kojemu osim popularnog Slya glumi i Dave Bautista, obecava svojim gledateljima vrhunsku napetu pricu

Nema te tvrđave koja bi bila prevelika, tunela koji bi bio premalen ili izazova koji bi bio pretežak za tim Breslin Security. Predvodi ih Ray Breslin (Sylvester Stallone), građevinski inženjer koji je postao heroj koji se može unajmiti. Zbog izdaje prijatelja završio je zatočen unutar zatvora sa staklenim zidovima, zvanog Grobnica. Nakon što je pokazao da ga čak ni Grobnica ne može zadržati unutar svojih zidova, Ray sad čini dobro, ali za pravu cijenu, uz pomoć svojeg vrhunskog tima: tehnološkog čarobnjaka Husha (Curtis "50 Cent" Jackson), dijagnostičarke Jules St. John (Lydia Hull), majstora borilačkih vještina Shua (Xiaoming Huang), vjerne desne ruke Abigail Ross (Jaime King) te novih regruta Lukea Walkena (Jesse Metcalfe) i Jaspera Kimbrala (Wes Chatham). Ali u svijetu još uvijek postoje loši ljudi koji čine loše stvari, a neki od njih pojave se na neočekivanim mjestima i stvaraju nezamislive užase. Kad Shuov bratić Yusheng (Chen Tang), bogati magnat satelitskih komunikacija, zatraži od Shua da postane njegov tjelohranitelj, obojica su oteta i završe u Hadu, tajnom zatvoru nalik na zoološki vrt gdje se „životinje“, otete poslovnjake, špijune, zločince i političare, tjeraju da se međusobno bore u strujom ograđenoj areni koja neprestano mijenja svoj oblik. Kimbral je također tamo, a uskoro im se pridruži i Luke. Yusheng, Shu i ostali zatvorenici – uključujući i opasnog nigerijskog vojnika Akalu (Tyron Woodley) i tri hakera Moea, Larryja i Curlyja (Tyler Jon Olson, Shea Buckner i Vincent Young) – pijuni su "čuvara zoološkog vrta", tajanstvene osobe koja naređuje da se njegove zarobljene "životinje" slome i zatim ih tjera da odaju industrijske tajne koje se prodaju onome koji ponudi najviše novca.
Kad Ray otkrije gdje se nalazi Shu, zatraži pomoć od svojeg prijateljski nastrojenog bivšeg rivala, Trenta Derose (David Bautista), ogromnog plaćenika koji ima vlastite ciljeve, i trgovca oružjem Buga (Pete Wentz) . Kako bi spasio svoj tim i Yushenga od te misteriozne zločinačke grupe, Ray mora sam ući u Had. Ali, poput svojeg mitološkog imenjaka, Had je poznat kao zemlja mrtvih. Što i tko god uđe, kažu, nikad više neće izići…

MODERNI KLASIK
Redatelj Steven C. Miller (Silent Night, Marauders, First Kill) rekao je da ga je projektu privukao zapravo izgled "modernog klasika“ Breslinove prve pustolovine, što ga je nadahnulo da pokuša nešto sasvim drukčije i novo s ovim filmom.

Suvremeni film koji gleda u budućnost. To je značilo dati Hadu polufuturistički izgled te zamijeniti jarke i svijetle kadrove prvog filmova mračnim neotehnološkim distopijskim noir stilom, na koji su utjecali neki od Millerovih omiljenih filmova, uključujući i remek-djela Ridleya Scotta - Blade Runner i Alien. Producent Mark Canton (Get Carter, 300, televizijska serija Power) kaže da je bio siguran kako će povratak Stalloneova Raya Breslina i zanimljiva svijeta bjegova iz zatvora i herojskih spašavanja privući pozornost gledatelja iz cijelog svijeta, pa i tamo gdje se američki filmovi još nisu probili.
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike