Sport
VELIKA HRVATSKA NOĆ

Vatreni ukrotili Lavove i bacili Slavoniju u trans
Objavljeno 11. srpnja, 2018.
Utakmice hrvatske nogometne reprezentacije nisu za ljude slabijeg srca i živaca

Osijek i Slavonija, kao i cijela Hrvatska, slave, vesele se, luduju, plaču.... Hrvatska nogometna reprezentacija je srušila jaku Englesku i otišla u finale SP-a u Rusiji! Ovo se čini nevjerojatno, ovo je bajka koju živimo zajedno s našim nogometašima.

Srijeda navečer, 11. srpnja 2018., ostat će zlatnim slovima upisana u povijest hrvatskog sporta. Te večeri hrvatska nogometna reprezentacija na moskovskom stadionu Lužnjiki srušila je Gordi Albion nakon produžetka i prvi put otišla u finale svjetske smotre.

Bila je to velika i luda noć hrvatskog nogometa, iako se nakon pet minuta susreta nije činilo da će od Iloka do Dubrovnika negdje oko 22.40 nastati ludilo, veselje, euforija, erupcija slavlja i oduševljenja.

Utakmica se čekala cijeli dan, čak i oni koji rade "petkom i svetkom", naravno trgovci, dobili su slobodno da mogu s društvom pogledati povijesnu utakmicu. Osijek su prekrile kockice, samo se čekalo 20 sati i da napokon krene. A nije počelo dobro. Već u petoj minuti pogodak Trippiera Hrvate je bacio u očaj, vjerovali smo da možemo preokrenuti, a kada je Perišić u 68. minuti izjednačio, Osijek je eksplodirao od sreće. Nakon toga vjera je bila još jača, ali ovo Svjetsko prvenstvo naši nam nogometaši kidaju živce, pa je tako bilo i sinoć. Zašto bi moglo lagano, valjda je slađe na teži način. Sve je otišlo u produžetke, a kada je Mandžukić pogodio za 2:1, nastao je "krš i lom". Osječko nebo se zasvijetlilo, počeo je vatromet, a nakon što je sudac označio kraj utakmice, nastalo je potpuno ludilo u gradu i okolici.

I ovo nije kraj, u nedjelju je veliki finale protiv Francuske i nadamo se nikad veće sportsko slavlje u Hrvatskoj.

Ivana Liović

Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana