Osijek
MOST O GODIŠNJIM IZVJEŠĆIMA FINA-E

Požega: Pojačati potpore IT sektoru
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
Željko Požega, nezavisni gradski vijećnik izabran s liste Mosta, jučer je na konferenciji za novinare govorio o stanju u gospodarstvu Osijeka pozivajući se na godišnja financijska izvješća FINA-e. Zaključio je kako je prema tim izvješćima jasno da Osijek postaje IT grad i središte IT sektora.
- Usporedba 2017. godine s 2016. pokazala je da IT sektor ima gotovo stotinu zaposlenih osoba više, 36 milijuna kuna veće prihode, veću novostvorenu vrijednost od nevjerojatnih 23 milijuna kuna, izvoz veći 20 milijuna kuna i dobit koja je u godinu dana gotovo udvostručena. Osijek mora svoje resurse usmjeriti prema IT sektoru i srodnim djelatnostima u kojima je visoki udio znanja u proizvodu, što podrazumijeva, uz dovršetak IT parka koji se gradi u Gackoj,a koji će osigurati prostor i sinergiju IT tvrtki, uvođenje novog sustava poticaja zapošljavanja. Od toga će najveće koristi imati IT sektor s obzirom na to da je kod njih specifično učestalo zapošljavanje mladih koji se kroz posao osposobljavaju te povećanje nepovratnih sredstava za poticanje IT sektora i potpore IT sektoru za nabavu opreme - rekao je Požega. Dodao je kako će novi sustav poticanja zapošljavanja i novi sustav nepovratnih potpora biti prijedlozi Mosta i udruge “Možemo“ upućeni gradonačelniku Vrkiću.
Rekao je i kako je prema rezultatima Svjetske banke o uvjetima poslovanja Osijek ostvario iznimno visoke rezultate kada je u pitanju uknjižba prava vlasništva i rješavanje trgovačkih sporova, ali još uvijek ima prilično prostora za napredak kada su u pitanju brzina pokretanja poslovanja, ishođenje dozvola za gradnju i brzina dobivanja električne energije te da će upravo u tome smjeru ići daljnje Mostove inicijative. J.N.
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana