Mozaik
U ORGANIZACIJI TURISTIČKE ZAJEDNICE

Sjajno slatinsko etoLJeto u znaku nogometa i glazbe
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
Nastupili su Zrinka Posavec, Igor Delač s Aura bendom te Suhopoljski tamburaši

Brojnim raznovrsnim sadržajima u Slatini se nastavlja ljetna manifestacija koja od ove godine nosi naziv etoLJeto.
Sve je počelo izuzetnim nastupom poznate đakovačke pjevačice Zrinke Posavec koja je oduševila slatinsku publiku svojim etnorepertoarom i zadivljujućim korištenjem svojih iznimnih glasovnih mogućnosti, a zatim je u Slatinu došao uvijek rado viđeni Osječanin Igor Delač sa svojim odličnim glazbenim sastavom Aura band.
Nastup svima dobro znanog osječkoga glazbenika bio je pod utjecajem nogometa i još jedne duge i stresne, ali na kraju ipak uspješne sportske predstave Vatrenih, pa je Delač iste večeri nakon utakmice svojim profesionalnim nastupom samo pojačao dobro raspoloženje slatinske publike. I nedjeljni nastup Suhopoljskih tamburaša održan je dan poslije izborenog ulaska hrvatske reprezentacije u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva i predstavljao je svojevrsno rasterećenje i odmor nakon dugotrajnog slavlja prethodne noći.
Nekako se cijeli prvi dio slatinskog etoLJeta pretvorio u manifestaciju koja prati Svjetsko nogometno prvenstvo, ali nogomet se nametnuo zahvaljujući dobroj igri naših reprezentativaca. I gradska Turistička zajednica uključila je prijenose nogometnih utakmica hrvatske reprezentacije na velikom platnu pokraj gradske fontane na Trgu sv. Josipa u etoLJeto pa su nogometne utakmice postale sastavni, najposjećeniji dio te manifestacije.
Drugi Dječji kutak Veseli sat okupio je mnogo mališana pa je Park 136. slatinske brigade usred grada odjekivao dječjom grajom, pjesmom i plesom. Pod vodstvom teta iz Društva Naša djeca mališani su se prvo razgibavali skakanjem u vrećama, zatim su plesali i pjevali, a potom su izrađivali razigrane hobotnice. Za najmlađe bile su tu loptice, tobogani i tuneli, a na kraju druženja svi su još malo zapjevali i zaplesali, a potom ih je Turistička zajednica počastila slasticom i sokićem.
Kino pod zvijezdama, koje već četvrtu godinu organizira Pučko otvoreno učilište, ove je godine zbog kiše ipak počelo u zatvorenom prostoru, odnosno u kinodvorani. Ipak, i u tim uvjetima održan je kompletan program, pa je obiteljsko kazalište Šareni svijet iz Zagreba izvelo edukacijsku priredbu „Hrvatska u trenutku svakom, avionom, brodom, vlakom“. Priredbu je pratilo tridesetak mališana, a na besplatnoj kinopredstavi bilo je pedesetak ljubitelja sedme umjetnosti. U okviru ovogodišnjega Kina pod zvijezdama predviđeno je prikazivanje devet filmova na predstavama prva tri dana u tri uzastopna tjedna. Očekuje se lijepo vrijeme i projekcije na starom školskom rukometnom igralištu, a u slučaju kiše, kao što je to bilo u ponedjeljak, predstave se sele u kinodvoranu Pučkog otvorenog učilišta.
Manifestacija donosi brojne sadržaje za cijeli nastupajući vikend. Sutra, odnosno u petak, 13. srpnja, Slatinčanka Jelena Kastaneti u Zavičajnom muzeju predstavit će svoju knjigu "(Moj) Dnevniče", u subotu, 14. srpnja, na jezeru Javorica održava se festival alternativne glazbe Lakestock, a za nedjelju, 15. srpnja, pripremljeno je nekoliko programa. Tako Foto-video-klub Slatina organizira Fotopiknik polaznika Male škole fotografije, a potom i izložbu u Parku 136. slatinske brigade u povodu desete obljetnice postojanja kluba, Društvo Naša djeca organizirat će za mališane treću ljetnu radionicu pod nazivom "Veseli sat", a na otvorenoj pozornici nastupit će mlada pjevačica Dora Vestić i George McGigi. Od 20 do 22 sata bit će otvoren za posjetitelje i slatinski Zavičajni muzej. Petar Žarković

raznovrsno
TU SU KONCERTI, RADIONICE, PREDSTAVE...
U petak, 13. srpnja, Slatinčanka Jelena Kastaneti u Zavičajnom muzeju predstavit će svoju knjigu "(Moj) Dnevniče"
Možda ste propustili...

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike