Dome slatki dome
TREND UREDITE SVOJ RADNI PROSTOR

Brzo i efektno ljetno uređenje kuhinje
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
Predstavljamo vam najbolje ljetnje trendove koje možete unijeti u svoj dekorativni proces i sačuvati ih sve do kraja godine

Postoje trendovi koji blijede i ponovno se pojavljuju s vremena na vrijeme. Zatim su tu i oni koji traju daleko duže od jedne do dvije sezone i s nama su nekoliko generacija.


Mnogi od nas tragaju za brzim kuhinjskim redizajnom koji može našem prostoru pružiti svježiju vibraciju i ljetnji šarm. Postoji obilje načina na koje možete svoj prostor za kuhanje učiniti modernijim, dodati mu potrebnu ljetnju notu, dok je posljednjih nekoliko mjeseci donijelo prave favorite koji su kreirali veliki uticaj u domaćinstvima diljem planeta. Od rješenja koja unose prirodu i pejsaž u naše kuhinje, do onih koje dodaju jake akcente živopisnim bojama, predstavljamo vam najbolje ljetnje trendove koje možete unijeti u svoj dekorativni proces i sačuvati ih sve do kraja godine.

Bijela boja i drvo

Ako vam je nedostajala do sada, onda je pravo vrijeme da usvojite ovu kombinaciju koja preuzima interijere velikom brzinom. Umjesto kombiniranja svijetlih boja, s neutralno bijelim ili sivim tonovima, u ovom slučaju drvo preuzima središnju točku u kuhinjama diljem planeta. Ovaj trend mogli smo primjetiti u glavnoj ulozi čak i tijekom ovogodišnjeg Tjedna dizajna u Milanu, a slobodno možemo očekivati porast njegovog utjecaja u godinama koje nam dolaze. Kombinirajući jednostavnost i spokoj s toplinom i teksturnim kontrastom, kombinacija drveta i bijele boje predstavlja pravi hit ovog ljeta.

Žuta i tirkizna

Sa svakom novom sezonom istražujemo načine uz čiju pomoć možemo izmijeniti našu shemu boja u kuhinji, izborom pozadina, naglasaka ili jednostavno s nekoliko pametno postavljenih dekorativnih predmeta. Svi koji žele kreirati kuhinju u kojoj svaki trenutak djeluje svijetlo i vedro tijekom cijele godine, dvije boje stižu u pomoć. Žuta sa svojim radijantnim šarmom i tirkizna bogata tropskim slikama, savršene su za sve kuhinje inspirirane ljetom. Sa suptilnim promjenama ove boje mogu funkcionirati tijekom cijele godine, a ujedno pokrivaju širok spektar stilova s velikom lakoćom.

Pogled za divljenje

Predivan pogled nije nešto što se ograničava samo na dnevne ili spavaće sobe. Kad je otvoreni plan prostora postao norma modernih interijera, čak su i kuhinje preuzele sve prednosti savršenog pogleda. Iskoristite najviše od svoje vanjske panorame, makar se ona sastojala od skromne terase i integrirajte ih s kuhinjom na vizualni način. Bilo da se radi o jednom prozoru koji uramljuje gradski pejsaž, malo otvaranje iznad kuhinjskog pulta koje pruža uvid u ljepotu vrta ispred kuće, ili dramatičnih priobalnih predjela kroz velika staklena vrata od poda do stropa, ovog ljeta osigurajte da vaša kuhinja dobije produžetak izvan četiri zida.

Povratak kvadratima


Kvadratne keramičke pločice definitivno se vraćaju u modu tijekom posljednjih nekoliko godina i dok pojedini ljudi vole stilove inspirirane sedamdesetim i osamdesetim godinama 20. stoljeća, ostali i dalje osjećaju da oni ipak nisu tu kako bi ostali. Nevezano s tim što od ovoga vama osobno odgovara, sad je definitivno pravo vrijeme za testiranje ovog trenda i iznošenja zaključaka. S ovakvim pločicama u kuhinji najbolje je početi na maloj skali, prije nego što se posvetite ovom stilu u potpunosti. T.K.
A KAKO UREDITI MIKROKUHINJU?
Sve više dizajnera omogućuje nevjerojatne opcije za stvaranje malih i komotnih životnih prostora i smješta sve nužno u njih. Japanski brend Sanwa lansirao je novu kolekciju kuhinja za male stanove, a svaka mikrokuhinja dizajnirana je smještajući kuhanje i pranje u jednu jedinicu, što je čini idealnom za domove skromnije kvadrature. Nova verzija već popularne Ceragino kuhinje dobila je oksidirane metalne finiše, elemente na točkovima, neke u kombinaciji prirodne patine nalik hrđi i visećih segmenata. AM 01 nudi visoke i niske ormariće, radnu površinu, praonik i metalne police u različitim bojama. QB 01 ima jedinicu čeličnog rama na točkovima i mnogobrojne karakteristike koje štede prostor. Ova kuhinja je od bambusa i može funkcionirati kao stol ili radna površina, dok se jednim pritiskom na dugme može rasklopiti. Tu su još integrirana mjesta za odlaganje tava, tepsija i posuđa, ali i magnetna ploča. AC 01 kuhinja je od bambusa, također funkcionira kao stol i otvara se jednim pritiskom na tipku.
Kad je otvoreni plan prostora postao norma modernih interijera, čak su i kuhinje preuzele sve prednosti savršenog pogleda
trend
UREDITE SVOJ RADNI PROSTOR
Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

Najčitanije iz rubrike