Osijek
PRVI PUT NA ODJELU ORTOPEDIJE

Specijalistički ispit
Objavljeno 11. srpnja, 2018.
Na Zavodu za ortopediju i traumatologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek jučer je održan specijalistički ispit, prvi proveden u 85 godina postojanja samostalne ortopedije u Osijeku. Specijalizant Antun Šumanovac iz Opće bolnice Vinkovci ondje je polagao specijalistički ispit na svoje, ali i na zadovoljstvo članova komisije, među kojima je bio i prof. dr. Saša Rapan, šef Odjela ortopedije pri Zavodu za ortopediju i traumatologiju.
- Ovo je veliko priznanje nama kao djelatnicima, ali i struci pri Medicinskom fakultetu. Ovo je i korak više k nastojanju prelaska u kliniku, ali i veliko priznanje u stručnom smislu. Također, puno znači i to što će ubuduće naši specijalizanti ostajati kod nas na stažu, a ono što nam je posebno drago je to što smo nakon KBC-a Zagreb i Klinike za ortopediju u Lovranu mi treća kuća koja je organizirala samostalni ispit – rekao je prof. dr. Saša Rapan. Dodao je da su do sada ispiti uvijek održavani u Zagrebu, no ovim korakom to će se ubuduće promijeniti. Štoviše, vrlo brzo, jer do kraja godine Zavod za ortopediju i traumatologiju osječkog KBC-a očekuje i specijalista s Traumatologije, specijalizanticu iz Našica, a u sljedeće četiri godine i četiri specijalizanta koji su, kaže prof. dr. Rapan, u "obilasku".
- Riječ je o dvoje specijalizanata s Ortopedije i dvoje s Traumatologije, i to nam je posebno drago. Inače, do sada su svi specijalizanti iz Vukovara, Vinkovaca, Slavonskog Broda pa i Osijeka gravitirali prema Zagrebu. Nadam se da će početi dolaziti k nama, jer mi nudimo više, a osim toga, i bliže su kući – ocijenio je prof. dr. Rapan.
Dodajmo tome da je osim na Zavodu za ortopediju i traumatologiju, polaganje specijalističkog ispita u veljači održano na Klinici za psihijatriju. Također, specijalistički ispiti održani su i na Klinici za ginekologiju i opstetriciju, kao i na Klinici za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje. M. Mihelić n
Marija Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike