Regija
UDRUGA ZA PROMICANJE KULTURE POŽART

Vilina konjica pokraj Orljave
Objavljeno 11. srpnja, 2018.
POŽEGA
Tijekom cijelog tjedna, od 7. do 13. srpnja, u Parku kod Tesle i pod željezničkim mostom na rijeci Orljavi Udruga za promicanje kulture PožArt priprema niz aktivnosti, radionica, izložbi i predavanja. Ovo je deveta godišnja aktivnost PožArta koja okuplja građane početkom ljetnog dijela godine.
Prostor uz Orljavu nepresušni je izvor ideja i prostora za događanja, što je udruga PožArt odlično iskoristila. Sve je počelo tek u nedjelju, jer je događanja odgodila subotnja kiša, Art sajmom i buvljakom. Nastavilo se radionicama gline i predavanjem prof. Zlatka Uzelca "Vratimo rijeku Orljavu prirodi i gradu". U sklopu zbivanja nazvanog "Trojanci u Orljavi" postavljena je instalacija plavog konja, koji se već niz godina kao simbol i motiv provlači kroz priredbe PožArta. Održana je i odlična radionica izrade i puštanja zmajeva. Uz odrasle zanesenjake, koji su našli u sebi dovoljno djetinje radosti da uživaju puštajući zmajeve, ipak su najviše uživala djeca.
Na prigodnim štandovima aktivni požeški umjetnici izložili su svoje rukotvorine i umjetnine, a tu su bila i dva vrlo posjećena štanda domaćih proizvođačica igračaka - od drvenih do onih vunenih i krpenih.
Program PožArta održavat će se sve do petka, kroz radionicu grafita, komunikaciju grafitima, radionicu joge, mobila, string art radionicu, večer poezije i proze, predavanja o Vilinoj konjici i stručno predavanje o parku na Orljavi pogledom jednog šumara, a sve će završiti večerom pod mostom, uz vatre na Orljavi i "O zvijezdama pod zvijezdama". AGM Kruna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike