Crna kronika
EVAKUIRANI STANARI ZGRADE

U samo nekoliko minuta požar je uništio stan
Objavljeno 11. srpnja, 2018.
Vlasnik stana u "Žutom naselju" u Retfali kaže da je izišao iz zgrade na samo dvije minute
OSIJEK

Veliki požar poharao je u samo nekoliko minuta u utorak oko 15 sati stan na drugom katu u Ulici Ljudevita Posavskog 28 u osječkoj Retfali. Od visoke temperature popucali su svi prozori, plastične rolete su popadale, dok je gusti dim sukljao i prekrivao cijelo naselje.

- Naručio sam pizzu i sišao ispred zgrade na dvije minute. Kada sam se vratio i otvorio vrata stana, ništa nisam vidio od dima. Pokušao sam ući, no nisam mogao jer je vatra gorjela u dnevnoj sobi. Kao da sam čuo da je nešto eksplodiralo unutra i nešto je pucketalo. Odmah sam nazvao vatrogasce. Nemam pojma što se moglo dogoditi u te dvije minute koliko me nije bilo da je izazvalo ovakav požar - kazao nam je Zlatko Štimac, vlasnik stana, koji je zacrnjena lica od gustog dima, kroz koji se pokušao probiti u svom stanu, stajao ispred zgrade dok su vatrogasci gasili požar.
Na intervenciju su odmah odjurili osječki profesionalni vatrogasci.
- Dobili smo dojavu da se dimi iz stana, a kada smo došli, dočekao nas je požar u razbuktaloj fazi i već su bili izbijeni prozori od visoke temperature. Požar je bio u dnevnoj sobi u kojoj su sve stvari izgorjele. Ugasili smo požar u kratkom roku te smo većinu stvari koje su se još dimile izbacili van. Evakuirali smo sve stanare iz zgrade koji su nam se javili, jer smo kucali od vrata do vrata zbog toga što je isključena struja pa zvona nisu radila. Ipak, uspjeli smo zadržati da se požar ne proširi. U stanu nije bilo nikoga, tako da nema ozlijeđenih osoba - kazao nam je Zoran Pakšec, zapovjednik smjene Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.
Vatrogasci koji su prvi stigli na mjesto požara ušli su u zgradu prepunu dima s maskama na licu, a nakon gašenja bacali su kroz prozore dijelove namještaja, koji su se još dimili. Ubrzo je stiglo još jedno vatrogasno vozilo te su vatrogasci iz njega gasili namještaj pred zgradom dok nije ugašen i posljednji žar te više nije bilo dima. U jednom je trenutku mlada obitelj s dvoje male djece s krpama preko nosa istrčala na ulicu.
Zlatko Štimac, vlasnik izgorenog stana, kaže da ne zna što će dalje.
- Moram čekati da vatrogasci i policija obave svoje da mogu ući u stan i vidjeti što mi je ostalo. Ne znam kako ću nabaviti druge stvari, a sada još uvijek ne mogu ni razmišljati o tome - kazao je Zlatko Štimac koji živi od male mirovine sam u stanu koji je uništen. n
Sandra Lacić
treba pomoć
VLASNIK STANA TREBA NAMJEŠTAJ
POŽAR U SALONU ZA ULJEPŠAVANJE
U Salonu za uljepšavanje u osječkom Gradskom vrtu u utorak ujutro izbio je manji požar. Osječki profesionalni vatrogasci odjurili su na intervenciju u 8.37 sati..

- Pri ulasku na mjestu intervencije koristili smo izolacijske aparate i termokameru koja je u gustom dimu detektirala mjesto požara. Zapaljene stvari iznijeli smo i ugasili mlazom vode. S obzirom na to da nije bilo moguće prozračiti prostor prirodno, koristili smo tzv. električni dimovuk, koji smo kasnije koristili kao nadvlačni ventilator da bismo prozračili gornje prostore lokala. Oštećen je stol za masažu, električna deka i ručnici, a prostor salona je zadimljen - doznajemo od Sinele Batrnek, operativne dežurne djelatnice JPVP-a Osijek.
Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike