Crna kronika
TRAGIČNA PROMETNA NESREĆA U VALPOVU

Vozilo se zabilo u stablo, poginuo 52-godišnji vozač
Objavljeno 10. srpnja, 2018.
VALPOVO

Policijska uprava Osječko-baranjska izvijestila je kako je u ponedjeljak 9. srpnja oko 17.50 u Valpovu u Ulici Matije Gupca došlo do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao vozač osobnog automobila. Do tragedije je došlo kada je 52-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom osječkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera zapada u smjeru istoka, uslijed neprilagođene brzine, stanju i osobinama kolnika, izgubio nadzor nad vozilom te sletio s ceste. Tom je prilikom desnom bočnom stranom vozila udario u drvo koje se nalazilo na travnatoj površini uz kolnik. Od posljedica zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće 52-godišnji vozač je preminuo. Neslužbeno saznajemo da je riječ o Miroslavu Ljutaku iz Bistrinaca.

Zbog obavljanja očevida djelatnika Policijske postaje Belišće, za sav promet bila je zatvorena dionica Županijske ceste 4051 u Ulici Matije Gupca te se promet preusmjeravao okolnim ulicama. Premda se nalazi obdukcije tek očekuju, prve, također neslužbene informacije pretpostavljaju da je vozač za upravljačem osobnog automobila preminuo od posljedica srčanog udara kojeg je doživio tijekom vožnje. Naime, neposredno uz njega pronađena je pumpica za ublažavanje zdravstvenih tegoba srčanim bolesnicima. Naime, nesretni je vozač prije nekoliko mjeseci doživio srčani udar zbog čega je posljednje mjesece proveo na bolovanju i oporavku. Otac je trojice sinova. Kako se tragična nezgoda dogodila u samom zavoju u neposrednoj blizini lokala «Valpovački dvori», sumnja se da je vozač osjećajući zatajenje srca, ipak posljednjim snagama manevrom uspio vozilo skloniti s ceste kako bi spriječio sudar s drugim sudionicima u prometu i izbjeći još gore posljedice.

Na intervenciju su zbog prometne nesreće u Gupčevoj ulici pozvani i valpovački vatrogasci. Oni su rezanjem lima uz pomoć hidrauličkih škara uspjeli izvući preminulog vozača. Inače, tijekom ponedjeljka i prvih sati utorka, u Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno je sedam prometnih nesreća. Osim nesreće sa smrtnom posljedicom u Valpovu, još se šest nesreća dogodilo u Osijeku,. Još su dvije osobe lakše ozlijeđene, a na vozilima je nastala veća materijalna šteta.
Lidija Aničić
sumnja
VOZAČ JE IMAO SRČANIH PROBLEMA
Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

Najčitanije iz rubrike