Mozaik
NEPOZNATA STRANA DOMAGOJA VIDE

Samozatajni humanist,
mecena i dika Miholjca!
Objavljeno 10. srpnja, 2018.
Domagoj daleko od medijske pozornosti pomaže svom gradu: školi, nogometašima, djeci, udrugama, bolesnima i potrebitim
DONJI MIHOLJAC

Jedan od najomiljenijih "Vatrenih" svakako je "bećar iz Donjeg Miholjca" Domagoj Vida, no rijetkima je poznato da je taj isti veseljak zapravo veliki samozatajni mecena koji već godinama na raznorazne načine pomaže svom radnom gradu.

- Domagoj je veliki nogometaš koji je za sve nas već sada legenda, no posebno ga volimo što je tu svoju sportsku stranu nadrastao svojim još većim srcem, s ponosom prepričavaju Miholjčani, gdje je ime Domagoja Vide već postalo i svojevrsni brend i sinonim za grad. To je potvrdila i nedavna zgoda kada je u povodu dolaska predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, TZ Donjeg Miholjca zamolila Domagoja da im pošalje svoj reprezentativni dres kako bi ga gradonačelnik kao suvenir iz Donjem Miholjca mogao pokloniti predsjednici. Domagoj je tada uz reprezentativni, poslao još i svoj dres Bešiktaša, otkriva direktorica TZ Melia Vidaković.
Djelić te njegove druge strane otkrio nam je i član Uprave NK "Jedinstvo" iz Miholjca, Renato Ott, rekavši da je isključivo Domagojeva želja da sve njegove višegodišnje donacije i pomoći klubu ostanu bez medijske pažnje. Domagoj naime, nikada ne dolazi u svoj grad, a da pritom za Klub ne donese nešto od opreme, dresova, mreža, lopti..."Svjestan je on u kakvim mi teškim uvjetima radimo, pa vrlo često priskače u pomoć i za ono što znamo i za ono što ne znamo, samo da bi naša djeca i mladi imali što bolje uvjete i prilike postati jednom vrsni sportaši", priča Ott.
I oko 500 učenika i zaposlenika Osnovne škole Donji Miholjac u suradnji s Gradom i uz djecu i tete Dječjeg vrtića nedavno su u kockicama u znak podrške i zahvale snimili milenijsku fotografiju te videopodršku Vatrenima i svome Domagoju Vidi na način da su tijelima formirali rečenicu "AJMO, VIDA!" "Stoper Vatrenih ni danas nikada ne propusti priliku posjetiti svoju osnovnu školu, a školi i učenicima rado donosi sportsku opremu, bilježnice, dresove...," otkrio je ravnatelj škole Vedran Aladić dodajući da Domagoja Vidu velikim čini upravo činjenica da i sada, kada je u sportu dostigao ono što niti jedan Miholjčanin nije, i dalje čini male stvari koje život njegovih sugrađana čine smislenijim i koje utječu na formiranje novih generacija što je učinak od - neprocjenjive vrijednosti!
Lidija Aničić
BORBENI JE VIDA I MILJENIK MAĐARA
Višegodišnja karijera u NK-u Osijek i kontakti i suradnja sa susjedima iz Republike Mađarske pri dolascima u Miholjac, učinili su Domagoja Vidu i miljenikom mađarskih medija koji na svojim naslovnicama prate i hvale njegov i uspjeh hrvatske nogometne reprezetacije. Tako primjerice novinar Csabi Vassas iz susjedne Republike Mađarske i gradova Harkanya i Siklosa stalno prati mađarske medije i hrvatskim susjedima u TZ Grada Donjeg Miholjca redovito šalje sve članke o njihovom slavnom sugrađaninu Domagoju Vidi.
Najčitanije iz rubrike