Regija
U OPĆOJ ŽUPANIJSKOJ BOLNICI NAŠICE JOŠ JEDNA AMBULANTA

Pacijente čeka i ambulanta za pretrage štitnjače
Objavljeno 10. srpnja, 2018.
NAŠICE

U Općoj županijskoj bolnici Našice započela je s radom ambulanta za bolesti štitnjače koja je smještena u endokrinološkoj ambulanti.

U ambulanti će specijalističke preglede bolesti štitnjače obavljati prim. mr. sc. Nedjeljko Topuzović, spec. nuklearne medicine, voditelj Odjela za funkcijsku dijagnostiku u KBC-u Osijek. Ugledni osječki stručnjak, oboljele i potencijalne pacijente primat će dva –tri puta mjesečno, ovisno o njihovom broju. U tijeku je prijava i naručivanje pacijenata na infopultu bolnice, a koje je moguće i putem telefona ili na e-mail. Čim se prijavi dvadesetak pacijenata, počet će se obavljati i prve pretrage. Tako Našičani, ali i svi ostali zdravstveni osiguranici koji gravitiraju našičkoj bolnici, neće više morati odlaziti u Osijek.
Kako je naglasio ravnatelj OŽB-a Našice, dr. Hrvoje Šimić, otvaranje ambulante za bolesti štitnjače, rezultat je lanjskog sklopljenog Ugovora o funkcionalnoj integraciji bolnica Osijek i Našice.
- Uz već otvorene ambulante za nefrologiju, enokrinologiju, vaskularnu kirugiju i neurokirugiju, dobrom suradnjom uprava osječke i našičke bolnice, našim pacijentima omogućili smo i ovu vrstu specijalističkog pregleda. Značaj ambulante za štitnjaču u tome je što mnogi bolesnici, ali i pacijenti koji imaju simptome poremećaja rada štitne žlijezde više neće morati ići u Osijek ili druga udaljenija mjesta. Ne samo da će pacijenti dobiti kvalitetnu i brzu uslugu, nego će izbjeći troškove putovanja - rekao je dr. Šimić. Prema njegovim riječima, u porastu je broj osoba s bolestima štitnjače.
- U zadnjih desetak godina sve su učestaliji endokrinološki poremećaji, najčešće štitnjače, pa se nameće zaključak kako je to posljedica ubrzanijeg i stresnijeg života. Cilj je da osobe s poremećajem hormona štitnjače što prije otkrijemo i detektiramo te da što prije počnemo liječiti. Kad se jednom poremećaj otkrije, ostaje zauvijek i ti pacijenti moraju piti hormone. To se liječi jednostavno. Dajemo organizmu ono što mu treba i to je zdrava osoba koja samo mora uzeti hormon štitnjače koji joj nedostaje – pojasnio je dr. Šimić, dodavši kako se namjerava osigurati i pretraga uz pomoć ultrazvuka koji je neophodan za kvalitetniju dijagnostiku bolesti štitne žlijezde.
Snježana Fridl
Hrvoje Šimić, ravnatelj bolnice
Osim ambulante za štitnjaču, našička bolnica bit će bogatija i za opću dermatološku ambulantu. Čeka se odobrenje Ministarstva zdravstva. Obavljanje dermatoloških pregleda nastavak je procesa spajanja osječke i našičke bolnice.
Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike