Regija
ĐAKOVO VEĆ U 6 SATI UREDNO I ČISTO

Za vezovski vikend Univerzal počistio 100 kubika smeća
Objavljeno 9. srpnja, 2018.
ĐAKOVO
Gomile smeća i otpada svake vrste popratni su dio svake veće manifestacije ili događaja, pa tako i Đakovačkih vezova. Nimalo lak zadatak održavanja grada čistim i urednim tijekom ove godine 18-dnevnih Vezova, a pogotovo u tri udarna dana kada ulicama Đakova prođe na tisuće ljudi, svake godine pripadne gradskom komunalnom poduzeću Univerzal, koje je, uz već uobičajeni raspored radnih zadataka, zbog subotnje utakmice moralo uvesti i dodatne akcije uklanjanja smeća.
- Dobro organiziranom akcijom čišćenja prve gradske zone i vezovskih žarišta, u kojoj je već od 5 sati ujutro sudjelovalo 16 čistača, uz pomoć sugrađana u javnim radovima i logističku potporu kamiona smetlara i podizača velikih kontejnera, do nedjeljnog ranijeg buđenja grada uoči svečane povorke svi su tragovi nezapamćenog navijačkog slavlja, hrpe smeća i razbijenog stakla, posebno u Jelačićevoj ulici, bili uklonjeni, pa je Đakovo uredno i čisto, kako i priliči, dočekalo brojne goste - kaže Univerzalov direktor Stjepan Ripić. Razbijeno i automobilskim gumama dodatno usitnjeno staklo u ovoj ulici, kojom je prolazila vezovska povorka, veliku je glavobolju zadalo čistačima, koji kažu da im je bilo iznimno teško izmesti ga i ukloniti s asfalta, ali znajući da u povorci svake godine ima i bosonogih sudionika, posao su obavili s posebnom brigom. Ripić dodaje kako je ovako koordinirana akcija čišćenja središnjih ulica provedena i u subotu, jutro nakon otvaranja Vezova, ali i jučer, u ponedjeljak, kada se grad ponovno probudio bez ikakvih tragova smeća. Posebno su angažirani komunalci također bili na tržnici i u Strossmayerovu perivoju, na terenu koji je pokrivalo još sedam čistača, a samo za vikend gradski su čistači zbrinuli oko sto kubika otpada!
Osim što su uoči glavnih vezovskih priredbi "glancali" grad, posebice gradsko središte u kojemu se odvijala većina vezovskog programa, komunalni su radnici svakodnevno bili angažirani na zahtjevnom poslu tehničke pripreme i realizacije 52. Đakovačkih vezova. Univerzalovi zaposlenici odradili su sve što je od njih traženo, od postavljanja i opremanja dvaju velikih šatora iza Male crkve u kojima su se održavali glazbeni programi u večernjim satima, proširenja ljetne pozornice u Strossmayerovu parku, montiranja drvenih kućica, prijevoza i postavljanja štandova i stolica na svim mjestima vezovskih priredbi, na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, u više navrata, 24-satnih dežurstava u šatoru koji je spašavan od nakupljanja vode, do označavanja trase kretanja vezovskoga mimohoda i regulacije prometa glavnim gradskim ulicama u vrijeme prolaska povorke.
Dodatnu uslugu gradu donijela je i kiša, koja je u ponedjeljak ujutro i tijekom dana oprala gradske ulice dok su se Đakovčani vraćali svakodnevnim obvezama u čistom gradu. n


Marija Alduk
Đakovu pred gostima osvjetlali obraz
Kao što grad svakoga jutra osvane uredan, tako je bilo i tijekom održavanja ovogodišnjih Vezova, bez obzira na velik broj raznih štandova sa šarolikom ponudom. "Nijednog trenutka u vrijeme trajanja Vezova Đakovo nije imalo problema s čistoćom, a naši su radnici uložili velike napore kako bi bili na usluzi organizatorima Đakovačkih vezova", istaknuo je Stjepan Ripić.
Možda ste propustili...

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana