Sport
DOMAGOJ VIDA

Mislio sam jedanaesterac
pucati "Panenkom"
Objavljeno 8. srpnja, 2018.

Tata Rudika trpao je pogotke glavom „ko lopatom“, a Domagoj je najbolji primjer da jabuka ne pada daleko od stabla. Bio je jedan od junaka četvrtfinalnog ogleda s Rusima. FIFA ga nije proglasila igračem utakmice možda i zbog toga što su mu oduzeli pogodak koji je postigao i pripisali ga Ćorluki.


- Ma uopće nije važno kome se piše, važno je da smo mi u polufinalu - poručio je Domagoj Vida, a baš u tom trenutku iza njega je prošao Ćorluka i odlučno dobacio: „Ma ti si ga zabio, majstore.“
Zabio je u produžetku za vodstvo, a nas je to vratilo dvije godine unatrag, kada je protiv Portugala u osmini finala Eura u Francuskoj u 117. minuti također pucao glavom, pogodio vratnicu, a ubrzo nakon toga je Portugal zabio pogodak kojim nas je poslao kući.
- Ta mi je scena često prolazila kroz glavu. Bili su to teški trenuci na Euru, ali sad mi se vratilo. Sretan sam, ali više zbog toga što smo prošli dalje nego zato što sam bio strijelac. Dobivamo puno videa slavlja iz Hrvatske, to nas motivira i gura dalje. Neka se samo slavi kod kuće, ali mi još nismo završili posao. Okrećemo se Englezima. Oni su nabrušeni, ali mi smo došli ovano s vjerom da možemo osvojiti ovo prvenstvo i ta će nas vjera voditi i dalje u ovom turniru. Do finala, nadam se.
U paru s Lovrenom djeluje vrlo sigurno. Hrvatskoj nitko nije stvorio previše prilika za pogodak.
- Ne bih isticao ni Lovrena ni sebe. Obrana nije samo stvar nas u zadnjoj liniji, ona kreće od Mandžukića i obveza je cijele momčadi. Svi igramo dobro, dobru obranu, malo imamo problema u organizaciji igre, ali smo u polufinalu. Prava smo momčad, igramo za sebe i za hrvatski narod.
Uz odličnu igru pokazao je i onu svoju poznatu drskost i hrabrost, koja je iz njega izlazila još dok je kao golobradi klinac nosio dres NK Osijek. Javio se dobrovoljno za izvođenje jedanaesterca i realizirao ga je mrtav-hladan.
- Dobio sam savjet od Rakitića i Ladića da se ne opterećujem razmišljanjem o tome kako ću pucati. Rekli su mi neka razmišljam o nečem lijepom, mislio sam na svoju obitelj, nisam ni pogledao ruskog vratara, odlučio sam se pucati jako u svoju lijevu stranu pa što bude. Ispalo je odlično.
Onda je priznao kakve su mu se lude misli motale po glavi prije nego što je šutnuo taj penal.
- Bit ću iskren, prošlo mi je kroz glavu da pokušam „Panenkom“, jer sam dovoljno lud da to učinim u takvom trenutku. Međutim, vidio sam kako je završio pokušaj Rusa pa se nisam želio kockati. Ipak je ulog bio prevelik, previše je Hrvata drhtalo u tom trenutku pa sam išao na sigurno - otkrio je na kraju Domagoj Vida. D.Keler
Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

Najčitanije iz rubrike