Mozaik
HOLIVUDSKA PRODUKCIJA "THE ISLANDER"

Hrvatski otoci glumit će
postapokaliptični svijet
Objavljeno 8. srpnja, 2018.
Zvjezdani glumački postav predvodi James Cosmo iz "Igre prijestolja" i "Hrabro srce"

Na lokacijama nekoliko hrvatskih otoka i gradova, koji "glume" postapokaliptični svijet, ovih se dana snimaju posljednji kadrovi akcijsko-fantastičnog filma "The Islander", holivudsko-hrvatske produkcije čija se premijera očekuje krajem godine.

"Već punih deset tjedana filmska ekipa na lokacijama diljem hrvatske obale u tajnosti priprema pravu filmsku poslasticu. Omiljene turističke destinacije, otoci Hvar, Pag i Brač, gradovi Split, Trogir i Vodice te jedna od najljepših uvala na Jadranu nedaleko od naselja Jablanac, posljednjih su tjedana pretvorene u novi, postapokaliptičan svijet prožet bljeskovima munja i osjećajem straha zbog neizvjesne budućnosti", najavljuju iz agencije Media Val. "The Islander" (Otočanin) redateljsko-scenarističkog dvojca Doma Mazurana i Zorana Lisinca govori o Nebu, kojega progoni vizija budućnosti koju je vidio kao dječak, uz uvođenje elemenata tradicije i načina života na hrvatskim otocima te izvorne prirode zbog kojih fantastični elementi izgledaju vrlo realistično. Priča je to o postapokaliptičnom svijetu okuženom olujnim horizontom, utrkama futurističkim gliserima, zakulisnim igrama vladajućih te ljubavi i prijateljstvu, koja će oduševiti sve ljubitelje akcijsko-fantastičnih filmova.

Zvjezdani glumački postav predvode legendarni James Cosmo, poznat po ulogama u "Igra prijestolja" i filmu "Hrabro srce", Caroline Goodall ("Schindlerova lista"), Jim Sweeney ("Outlander"), te mladi glumci kao Marc Ilso ("Vikinzi"), Sarah-Sofie Boussnina, Ivana Dudić, Jamie Wilson ("Blade II" i "Hellboy"). Tu su i hrvatski glumci Slavko Sobin i Goran Bogdan, srpski glumac Sergej Trifunović te Billy Barratt i Danica Nedeljković, najmlađi članovi glumačke postave. Među članovima filmske ekipe, više od 200 filmskih djelatnika, statista i kreativaca, ističu se stručnjak za specijalne efekte David Sudd, koji je radio na filmovima "Star Trek: Beyond", "Hobbit", "X-Men: Posljednja fronta", "Harry Potter i Plameni Pehar" te kostimograf i set dizajner Itamar Zechoval. Hina
KOMBINACIJA AKCIJSKOG I FANTASY ŽANRA
- Snimanje svakog dugometražnog filma uvijek je velik izazov jer pozitivno uzbuđenje i neizvjesnost traju od prve do posljednje klape. Trenutno snimamo film koji je žanrovski vrlo specifičan i jedinstven, posebno u okvirima hrvatskog filma. Film "The Islander" je produkcijski dosta zahtjevan, jer se snima na više od deset lokacija u Hrvatskoj, pri čemu dosta ovisimo o trenutnim vremenskim prilikama koje su ponekad, posebno kada snimamo na otvorenom moru, velik izazov cijelom produkcijskom timu. Kako se bližimo kraju snimanja filma, svi smo jako uzbuđeni i jedva čekamo konačno vidjeti plodove svojeg napornog višemjesečnog rada - izjavio je Neb Chupin, koji stoji i iza brenda "Dida Boža". Prema njegovim riječima, film "The Islander" je kombinacija akcijskog i fantasy žanra, koji su dodatno "začinili“ na njima svojstven način.
Možda ste propustili...

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

Najčitanije iz rubrike