Dome slatki dome
TRENDOVI

Vrtni namještaj za odmor i zabavu
Objavljeno 5. srpnja, 2018.
Poveznica vanjskog i unutarnjeg prostora jedna je od osnovnih smjernica uređenja

Vrijeme je da vrtovi, balkoni i terase ožive. Najnoviji trendovi u vrtnom namještaju nude mnogo rješenja za odmor i zabavu, zadovoljavajući pri tome visoke standarde održavanja.

Poveznica vanjskog i unutarnjeg prostora i dalje je jedna od osnovnih smjernica za uređenje vanjskih prostora. Osjećaj komocije i udobnosti postiže se uporabom jastučastih trosjeda, dvosjeda ili kutnih kompozicija. Odaberite garniture koje su izrađene od tkanina koje podnose vanjske uvjete i mogu se jednostavno prati. Ako je vanjski prostor natkriven, možete koristiti i osjetljivije materijale. Ovakve su garniture obogaćene šarenim jastučićima. Trendovske boje su bijela, siva, sivo-smeđa, plava i žuta.
Naglasak i šarm
Stolići su najčešće aluminijski, obojeni u trendovske boje, a dizajnom su vrlo raznoliki - okrugli, pravokutni, organski. Vrlo su slični klub stolićima dnevnog boravka, pa ih možete i međusobno kombinirati. Cijeloj ovoj zoni daje se dodatni naglasak i šarm. Obvezno koristite tepihe za vanjske prostore, jer će zbog svog sastava biti dugotrajni i praktični za održavanje. Osim jastučastih garnitura, u trendu je i minimalistički izražaj s naglaskom metalnih rukohvata i nogica. Metalni dijelovi najčešće su aluminijski. Oni mogu biti presvučeni u tehnoratan ili jastuke. Prednost ovakvih elemenata je što vizualno ne zauzimaju mnogo prostora pa su pogodni za manje površine. Ako je pletivo izražajno koristite mirnije boje jastučića i obratno. Tabure je obvezan element vanjskog uređenja.
Zelenilo je nužno
Ležaljke, ljuljačke i slične elemente smjestite na veće površine. Pretjerivanje s elementima namještaja na malom prostoru stvorit će prostornu napetost i neugodu. Suncobrane, paviljone, nadstrešnice i tende koristite prema prostornim mogućnostima. Svaki vanjski prostor treba obogatiti dekoratvnim elementima poput samostojećih svjetiljki, lončanica i dekoracija na stolu. One mogu biti formalističke ili funkcionalne, ali je poželjno da su bojom izražajne - plava, žuta, nijanse ciklame i zelena. Bez obzira na količinu zelenila u okolini, svakako unesite zelenilo u vaš vanjski prostor.
Tanja Kvorka
trendovi
UKRASITE SVOJ BALKON ILI TERASU
BLAGOVAONSKI PROSTOR
Blagovaonski vanjski prostori vizualno su vrlo jednostavni. Konstrukcija stolova najčešće je drvena ili aluminijska. Stolice ne moraju stilski pratiti stol: uz metalni stol možete kombinirati stolice od ratana ili tehno-ratana, ili obratno. Stolice trebaju imati niži naslon i obogatite ih dekorativnim jastučićima koje ćete bojom povezati s elementima unutrašnjeg prostora.
Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

CVIJEĆE U VAZI DUŽE ĆE TRAJATI

Odrezati listove, mijenjati vodu

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike