Crna kronika
CRNI VIKEND U SLAVONIJI

Pješakinju usmrtio na pješačkom prijelazu
Objavljeno 2. srpnja, 2018.
Vozač nije stigao zaustaviti automobil ispred zebre

VINKOVCI

Osamdesetsedmogodišnja pješakinja smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 9.50 sati u Vinkovcima. Nesreću je izazvao 37-godišnji vozač automobila iz Đakova.

- Vozač je upravljao automobilom Škoda, đakovačkih registracija, krećući se kolnikom Ulice Ruđera Boškovića iz smjera Ulice bana Josipa Jelačića prema Ulici Ćirila i Metoda. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije se na vrijeme zaustavio te je vozilom udario u pješakinju, 87-godišnjakinju iz Vinkovaca, koja je u tom trenutku prelazila kolnik. Zbog zadobivenih ozljeda 87-godišnjakinja je preminula u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci - doznajemo od Marijane Maje Barbarić iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Još je nekoliko osoba ozlijeđeno u prometnim nesrećama tijekom prošloga vikenda u Slavoniji. Tako je u nedjelju oko 21.50 sati stradao motociklist. Tridesetogodišnjak iz Vukovara upravljao je motocikom Kawasaki, vukovarskih registracija, krećući se kolnikom Ulice 204. vukovarske brigade. Kako doznajemo iz policije, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom, sletio s kolnika te udario u privremenu prometnu signalizaciju. Motociklist je s teškim ozljedama prevezen u Klinički bolnički centar Osijek na liječenje. U nedjelju oko 17.45 sati, između mjesta Glavica i Mijači na širem pakračkom području, na državnoj cesti D-38, 52-godišnji vozač automobila Opel, slavonskobrodskih registracijskih oznaka, prešao je na suprotni kolnički trak. Potom je prešao i na bankinu te udario u prometni znak pa u betonski stupac. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 51-godišnja putnica iz njegova vozila, a protiv 52-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Podsjetimo, u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 22.40 sati na južnoj strani autoceste A3 u blizini Nove Kapele smrtno je stradala jedna osoba, jedna je osoba ozlijeđena teško, a jedna lakše. Očevidom je utvrđeno da je 25-godišnjak, upravljajući automobilom slovenskih registracija, zbog neprilagođene brzine u zanošenju izgubio nadzor nad upravljačem vozila i sletio na travnatu površinu i u odvodni kanal. Pritom je došlo do prevrtanja vozila i ispadanja 36-godišnjaka, koji je smrtno stradao. Dva su putnika iz Bosne i Hercegovine ozlijeđena, od kojih 33-godišnjak teško, a 52-godišnjak je zadobio lakše ozljede.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike