Tehno
ODRŽANO DRUGO #STARTUPZG NATJECANJE

Pobjedu je odnio projekt Snow Buddy
Objavljeno 29. lipnja, 2018.

Natjecanje #startupZG održano je uz podršku Grada Zagreba kao glavnog partnera u prostorima novoosnovanog Algebra LAB-a, čiji je Zagrebački inkubator poduzetništva sada dio, nakon nedavnog preuzimanja od strane Algebre. Timovima su svoju mentorsku podršku pružali Petra Stojanov (voditeljica programa edukacije, ZIP), Ivo Špigel (osnivač ZIP-a), Leo Mršić (direktor Algebra LAB-a), Vanja Šebek (voditelj preddiplomskog studija digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra), Hrvoje Jerković (predavač u istraživačkom centru Algebra LAB-a) i Tihana Marelja (voditeljica operacija Algebra LAB-a).


Nakon trominutnih predstavljanja svih projekata u nedjelju, u izuzetno jakoj konkurenciji dobrih ideja i nakon vrlo neizvjesnog vijećanja žirija mentora, pobjedu je odnio projekt Snow Buddy čiji je cilj spojiti skijaške instruktore sa svima onima koji traže podršku skijanja na jednostavan i lagan način kroz mobilnu aplikaciju. Izgradnja zajednice koja će omogućiti dijeljenje znanja i skijaških vještina te monetizacija kroz usku suradnju sa skijalištima, instruktorima i školama skijanja, kao i vrlo dobar nastup tijekom pitcha, bili su neki od presudnih faktora za pobjedu ovog tima. Tim iza projekta Snow Buddy čine Nikola Škarica, Karlo Knežević i Tin Jurković.


Pobjednički tim nagrađen je novčanom nagradom u iznosu od 15.000 kuna koja će mu pomoći u finalizaciji izrade prve verzije proizvoda. Kako je žiri među preostalim timovima također prepoznao velik broj obećavajućih projekata, s njima su ostvareni kontakti i bit će im ponuđena pomoć, te preporučeno uključivanje u jesenski program inkubacije Algebra LAB-a.

Preostali projekti koji su zaslužili svoj nastup u nedjeljnom finalu bili su: MeetMe (aplikacija za upoznavanje ljudi sa sličnim ili istim interesima); InFood (aplikacija za promociju hrvatskih OPG-ova); TeacherToGo/TEGO (povezivanje instruktora i nastavnika s osobama koje žele steći ili usavršiti neka znanja); BeeOtics (prirodni dodaci koji obnavljaju razinu dobrih bakterija kod pčela, inače ugroženih utjecajem poljoprivrednih sredstava); 4REAL; Skok (aplikacija koja označava tekst prema pravilima brzog čitanja); SmartStop (pametna tramvajska ili autobusna postaja), Mundus; WeBoard (online platforma za kolaboraciju u timu u realnom vremenu te online predavanja); Pin-a-Gym (platforma za rezerviranje termina na sportskim terenima); GiftBoon; Trivia Conquest; My2Minutes (web platforma koja osobama koje traže posao omogućava da se predstave kroz videoživotopise, a tvrtkama da kroz video prikažu kako to izgleda raditi kod njih); CafeHub; IG+; WorldFoodBox, te FloorNap (web-aplikacija koja posreduje između iznajmljivača i turista).M.R.

Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike