Sport
VEDRAN ĆORLUKA:

Sada smo još ozbiljniji nego prije. Postali smo svjesni svoje snage!
Objavljeno 23. lipnja, 2018.
Uvjeren sam kako će svi koji izađu na teren protiv Islanda imati veliku želju za dokazivanjem

Vedran Ćorluka je na posljednja četiri velika natjecanja gdje je igrala Hrvatska bio nezamjenjiva karika naše reprezentacije. No, teška ozljeda tetive koju je doživio prošle jeseni odvojila ga je od travnjaka na pola godine. Stigao se oporaviti kako bi bio dio rostera za Rusiju, ali očito ne dovoljno kako bi ga izbornik Zlatko Dalić koristio u prve dvije utakmice. Ćorluka sjedenje na klupi nije doživio kako poniženje već je od prvog dana najveća moguća podrška suigračima iz reprezentacije. Protiv Argentine ušao u posljednjih nekoliko trenutaka što mu je bio 100. nastup za reprezentaciju.


-  U reprezentaciji sam 12 godina i jako dobro znam koliko znači podrška igrača koji ne igraju na velikim natjecanjima. Meni je to puno značilo kada sam bio u početnoj postavi i kada sam video koliko se igrači s klupe vesele pobjedama. Najvažnije je da momčad igra dobro i pobjeđuje. Sve drugo su sporedna pitanja, kaže Vedran Ćorluka, jedan od naših najiskusnijih reprezentativaca.
Nakon pobjede nad Argentinom izbornik Zlatko Dalić najavio je kako će protiv Islanda priliku dati igračima koji dosad nisu imali veliku minutažu u Rusiji. I Ćorluka će biti među njima, ali dosta se polemika vodi oko takve izbornikove odluke.
-  To je luksuz koji smo zaslužili s dvije pobjede u prva dva nastupa. Izbornik je taj koji će odlučiti što je najbolje za reprezentaciju. Zadovoljni što imamo mogućnost odmoriti neke igrače i sačuvati ih od kartona i ozljeda. Međutim, uvjeren sam kako će svi koji izađu na teren protiv Islanda imati veliku želju za dokazivanjem na najvećoj mogućoj sceni. Igrat ćemo s puno žara i ne trebaju ostale reprezentacije naše skupine osim Islanda s kojim igramo, strahovati zbog najavljenih rotacija.


Hrvatska se u prva dva nastupa predstavila u sjajnom svjetlu. Što je to u svlačionicu donio Dalić u odnosu na njegove prethodnike.
-  Voli porazgovarati s nama u pripremi taktike kako bismo došli do najboljeg rješenja. Po tom pitanju je drugačiji od ranijih izbornika, ali i po tome što silno vjeruje u nas. Naravno, izbornik je taj koji na kraju odlučuje. No, stalno nas podsjeća kako nismo ništa napravili pa da ne pomislimo kako smo nešto posebno. I mi smo kao kolektiv zreliji. Ima nas dosta kojima je ovo četvrto veliko natjecanje. Svjesni smo kako nije dovoljno uzeti samo jedan veliki skalp u skupini, pa ispasti na prvoj stepenici nokaut faze. Sada je drugačije. Nismo previše slavili ni pobjedu nad Argentinom jer nam pravi izazovi tek predstoje. To me veseli i budi mi optimizam uoči utakmica koje dolaze. Mislim da smo, nakon te dvije prve pobjede ovdje, još ozbiljniji nego prije prvenstva. Postali smo svjesni svoje snage. Izbornik i njegovi pomoćnici nas uvjeravaju kako ovo nije ništa koliko mi zapravo možemo, zaključio je Vedran Ćorluka. D.Keler

Modrić i Rakitić


Igraju najbolji i najzreliji nogomet.  Možda sam malo subjektivan jer su naši, ali oni su za  mene najbolji par veznih igrača na ovom SP-u. Ako nastave igrati na ovoj razini  odvest će nas jako daleko.

Usporedba s ‘98


Generacija ’98 je legendarna u hrvatskom nogometu. Svima su nam bili idoli. Teško se uspoređivati s njima. Nadam se samo da ćemo se nakon ovog prvenstva barem malo približiti njihovim igračkim veličinama.

ĆORLUKI POKLONI ZA 100. NASTUP


Vedran Ćorluka za 100. utakmicu u „kockastom“ dresu dobio je prigodne poklone od HNS-a, ali i od UEFA-e. Ćorluka je debitirao za Hrvatsku 16. kolovoza 2006. Protiv Italije u Livornu, a prvi službeni nastup imao je 6. rujna iste godine protiv Rusije, zanimljivo na stadionu svog današnjeg kluba Lokomotiva. Poklone mu je, ispred HNS-a i UEFA-e, predao Zorislav Srebrić.
- Vedran je debitirao protiv trostrukog svjetkog prvaka Italije, a 100. nastup je zabilježio protiv dvostrukog osvajača svjetske krune Argentine. Čestitam, u svom je stilu nastupio Srebrić.  

Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike