Osijek
IZVANREDNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE TVRTKE UREDNOST IZ ČEPINA

Barišić: Ni po kojoj osnovi nismo dužni održavati spornu prepumpnu stanicu u kojoj su stradali djelatnici
Objavljeno 23. lipnja, 2018.

Odlučno odbacujemo sve insinuacije koje se temelje na tome da je tvrtka Urednost iz Čepina bila po bilo kojoj osnovi dužna održavati prepumpnu stanicu u kojoj su stradali naši i djelatnici Vodovoda. Rekao je ovo u subotu na izvanrednoj konferenciji za novinare Željko Barišić, direktor tvrtke Urednost Čepin, a nakon nezapamćene tragedije 19. lipnja u kojoj su život izgubila dva djelatnika Vodovoda Osijek i i jedan čepinske Urednosti prilikom čišćenja crpne stanice.


-Prije svega želim izraziti sućut obiteljima preminulih djelatnika za tragediju koja nas je sve jako pogodila i riječ je o nezapamćenoj tragediji na području cijele Općine Čepin. Posljednjih dana počela se po medijima vrtjeti teza da je naša tvrtka bila odgovorna za čišćenje prepumpne stanice, a ono što vam mogu reći jest da je za čišćenje takvih prepumpnih stanica potrebna specijalna oprema koju naša tvrtka ne posjeduje. Takvu opremu u vrijednosti od 15 milijuna kuna dobio je Vodovod Osijek uz Projekt Osijek koji je bio i dijelom sufinanciran od strane naše Općine – poručio je Barišić, dodajući da je tvrtka Urednost, kao i svaki put, uredno naručila takvu vrstu radova, budući da su znali, kaže Barišić, da Vodovod Osijek posjeduje opremu za izvršenje takvih radova. Kaže kako je to vidljivo iz narudžbenica s kojima su naručili čišćenje cijeloga sustava, a što podrazumijeva čišćenje gravitacijskih tlačnih cjevovoda i prepumpnih stanica.


-Iz dokumenata je vidljivo da je Vodovod Osijek nabavio opremu za potrebe te kanalizacije i te prepumpne stanice te da su dobili sredstva iz Europske Unije te da smo mi uredno naručili radove od strane Vodovoda Osijek. Cijeli sustav nadziranja rada prepumpnih stanica, poput paljenja, gašenja i kontroliranja rada nadzire Vodovod Osijek iz svoje Uprave i mi nemamo pristup tom sustavu – tvrdi Barišić koji je novinarima na uvid dao dokumentaiciju iz koje je vidljivo na koji je način Vodovod obavljao radove i što su izvršavali u prijašnjim radnjama.
Zbog daljnje istrage, na upite okupljenih novinara Barišić nije htio odgovarati. M. Mihelić 

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike