Sport
SKUPINA E: BRAZIL - KOSTARIKA

Brazilci pogađali u sudačkoj nadoknadi
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

Kada se već činilo da će Brazilci i u drugoj utakmici ostati bez pobjede, u sudačkoj nadoknadi vremena Coutinho i Neymar uspjeli su svladati Navasa te tako najvećem favoritu priskrbiti planirane bodove. Očekivano su Brazilci preuzeli inicijativu i već u trećoj minuti zaprijetili preko Coutinha čiji je udarac s 20 metara otišao preko grede. Deset minuta kasnije Kostarikanci su stvorili odličnu prigodu zahvaljujući Gamboi koji je probio desni bok i zatim vratio na 13 metara Borgesu čiji je prizemni udarac otišao pokraj suprotne vratnice. Nakon toga Kostarikanci su se oslobodili brazilskog pritiska koji se pojačao u završnici poluvremena. U 27. minuti Coutinho je dubinskom loptom na lijevoj strani uposlio utrčalog Neymara kojem je ona pri primanju malo pobjegla pa je vratar Navas bio prije na njoj. Tri minute kasnije Coutinho je ponovno probao šutom izvana koji je otišao preko grede, a pokušaje Brazilaca u prvom dijelu zaključio je Marcelo u 41. minuti desnicom s 20 metara ciljajuću u desni donji kut kamo se bacio Navas i zaustavio loptu.


Brazilci su u nastavku žestoko pritisnuli te u istoj, 49. minuti, dva puta imali prigodu ubaciti loptu u mrežu. Prvo je Fagnerov centaršut zdesna Jesus glavom poslao u gredu, a u nastavku akcije obećavajući udarac Coutinha sa 16 metara zaustavio je bijeli blok. Sedam minuta kasnije Paulinho je centrirao zdesna, a Neymar šutirao pod gredu odakle je Navas paradom izbio loptu. Dvije minute iza toga Paulinho je ponovno započeo akciju na desnoj strani dodavši Coutinhu čiji je udarac završio u Navasovom naručju. U 72. minuti kostarikanski je vratar ispratio pogledom Neymarov udarac s 20 metara koji je otišao pokraj lijevog gornjeg kuta nakon što je brazilski napadač uzeo bijelima loptu. U 78. minuti Neymar je zamalo prevario nizozemskog suca koji je prvo pad brazilskog napadača u protivničkom 16-ercu okarakterizirao prekršajem, ali je VAR tehnoligija pokazala da Gonzalez nije povukao Neymara. U prvoj od šest minuta nadoknade vremena Navas je bio savladan nakon što je Marcelo slijeva centrirao na drugu vratnicu, Firmino glavom vratio Jesusu, a ovaj produžio za Coutinha koji je iz blizine poentirao - 1:0. Neymar je pet minuta kasnije potvrdio pobjedu ubacivši loptu u praznu mrežu nakon što su Casemiro i Costa izigrali bijele, a potonji asistirao za konačnih 2:0. Dražen Lekšan

Rezultati by SofaScore

SANKT PETERSBURG - Stadion Sankt Petersburg. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 60.000. Sudac: Bjorn Kuipers (Nizozemska) 7. Strijelci: 1:0 Cotinho (90+1), 2:0 Neymar (90+6). Žuti kartoni: Neymar, Coutinho (Brazil) i Acosta (Kostarika). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: PHILIPPE COUTINHO (BRAZIL)

BRAZIL

2(0)

Becker 6, Fagner 6, Silva 6, Miranda 6, Marcelo 7, Casemiro 6,5, Paulinho 6,5 (od 68. Firmino 6,5), Willian 5,5 (od 46. Costa 6,5), Coutinho 7,5, Neymar 7,5, Jesus 7.

KOSTARIKA

0

Navas 7, Gamboa 6 (od 75. Calvo -), Gonzalez 6,5, Acosta 6,5, Duarte 6, Oviedo 6, Venegas 6,5, Guzman 6 (od 83. Tejeda -), Borges 6,5, Bryan 6, Urena 5,5 (od 55. Bolanos 5,5).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike