Sport
TRI “VATRENE” PRIČE: KAKO SMO SRUŠILI VELIKU ARGENTINU

Mario Mandžukić: Veselim se pobjedama i bez mojih golova
Objavljeno 23. lipnja, 2018.

Vezani članci

TRI “VATRENE” PRIČE: KAKO SMO SRUŠILI VELIKU ARGENTINU

Ante Rebić: Svi mi smo se spremni žrtvovati

TRI “VATRENE” PRIČE: KAKO SMO SRUŠILI VELIKU ARGENTINU

Luka Modrić: Nova iskušenja bit će test karaktera

Opet je pokazao fajterski duh. Mario Mandžukić još jednom je pokazao zašto mnogi treneri cijene njegov način igre. Borio se nerijetko i s trojicom argentinskih braniča. Mlatili su ga, ali nije on tip koji će ostati dužan.


Vraćao je, radio, rovao, kopao po cijelom terenu. Tipičan primjer igrača koji - šuti i igra. Protiv Nigerije imao je prste kod oba pogotka, a Argentince je dobro izmorio, ali u tome i sebe. U prvome dijelu propustio je realizirati priliku za koju je izbornik Zlatko Dalić ustvrdio „da je to bilo teže promašiti“.


- Ne mogu stalno ponavljati jedno te isto. Ja sam jednako sretan kada Hrvatska pobjeđuje sa ili bez mojih pogodaka. Što biste vi htjeli, da svaku utakmicu budem dvostruki strijelac. To ovdje ne igra ulogu dok nas služe rezultati.


Mandžukić je dugo u nacionalnoj momčadi, ali teško da je doživio veću pobjedu od ove nad „gaučosima“.


- U hrvatskom dresu svaka mi je pobjeda draga. Ova jest možda posebna, ali svaka se pamti, pa će se tako pamtiti i ova nad Argentinom.


Možda jedna od ključnih stvari bila je zaustavljanje Lea Messija. Hrvatska je u tom dijelu bila sjajna.


- Mnogo smo razgovarali o tome kako ga čuvati. Bili smo svjesni da je jedina efikasna taktika bila učiniti to momčadski. I odradili smo taj dio sjajno. Mislim da je „man of the match“ bila – Hrvatska. Pokazali smo veliko zajedništvo i taktičku disciplinu.


Hrvatska je izborila plasman u drugi krug. Bio je to minimalan cilj koji je postavljen uoči dolaska u Rusiji. Kako dalje?


- Protiv Argentine dobili smo potvrdu kako se možemo nositi s najboljima. Međutim, ne smijemo sada poletjeti i pomisliti kako smo nedodirljivi. Ima stvari koje još možemo popraviti u igri pa se na njih trebamo fokusirati. Uvjeren sam kako ćemo čvrsto ostati na zemlji.


Za razliku od naših navijača koji su „čvrsto u oblacima“ nakon razbijanja Argentine.

- Neka slave naši navijači, drago nam je da se Hrvati vesele. Mi nemamo taj luksuz, jer nas čeka još posla. Skupinu smo prošli, ali želimo još ponešto napraviti i u kasnijim fazama ovog SP-a. Idemo korak po korak, ali na dobrom smo putu - zaključio je Mario Mandžukić. D.Keler

Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike