Sport
TRI “VATRENE” PRIČE: KAKO SMO SRUŠILI VELIKU ARGENTINU

Luka Modrić: Nova iskušenja bit će test karaktera
Objavljeno 23. lipnja, 2018.

Vezani članci

TRI “VATRENE” PRIČE: KAKO SMO SRUŠILI VELIKU ARGENTINU

Ante Rebić: Svi mi smo se spremni žrtvovati

TRI “VATRENE” PRIČE: KAKO SMO SRUŠILI VELIKU ARGENTINU

Mario Mandžukić: Veselim se pobjedama i bez mojih golova

Luka Modrić još je jednom pokazao svoju klasu pod svjetlima reflektora. Odigrao je odličnu utakmicu, suvereno je vodio Hrvatsku kroz utakmicu protiv Argentine. Sve je radio u pravom trenutku. Kada je trebalo stati na loptu - bio je tu, kada je trebalo poslati pravi pas - bio je tu, kada je trebalo riješiti utakmicu - bio je tu.


Odličan nastup začinio je sjajnim pogotkom koji je definitivno pokopao Argentince.


- Odigrali smo savršenu utakmicu što se naročito odnosi na njezin drugi dio kada nam se otvorilo pa smo zabili tri prelijepa pogotka. Ispunili smo cilj, plasirali se u osminu finala, ali naš posao na ovome prvenstvu nije još završen - rekao je Modrić, koji je pokušao spustiti loptu na zemlju.


- Ne smijemo se sada prepustiti euforiji. Moramo ostati usredotočeni na izazove koji nas čekaju. Svaka iduća utakmica bit će sve teža i teža, zato je jako važno što smo prolaz u drugi krug riješili već nakon dva susreta.


Argentince se dugo lomilo, a ključna pomoć stigla je od njihovog vratara Caballera.


- Prvi gol zabili smo nakon velike pogreške njihova vratara. To nam je bila značajna pomoć, jer smo nakon toga dobili dodatno samopouzdanje.


Modrić je naglasio kako je ova pobjeda posljedica naše dobre igre i kompaktnosti na cijelom terenu.


- Sada nas čeka još jedna utakmica i moramo se pripremiti za ono što nas čeka nakon toga. Moramo ostati čvrsto s nogama na zemlji i biti skromni.


Hrvatska je u prva dva susreta pokazala iznimnu taktičku zrelost i izraženu kolektivnu svijest. To su dvije stvari koje su ključan preduvjet za veliki rezultat.

- To su vrlo važni detalji. Iskusna smo momčad koja je prošla mnogo toga u prošlosti. Svi znamo na koji se način na ovakvim turnirima može doći do velikog rezultata. Momčad mora djelovati kao jedan, a to je kod nas na visokoj razini. Osim toga, imamo dovoljno pojedinaca koji su sposobni iskočiti i riješiti utakmicu. Na dobrom smo putu, ali ne smijemo ni jednog trenutka pomisliti kako smo s pobjedom nad Argentinom napravili nešto veliko. Prava iskušenja za nas tek slijede i ona će biti test našeg karaktera - zaključio je Modrić. D.Keler

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

Najčitanije iz rubrike