Sport
BSK BIJELO BRDO

Plasman u Drugu ligu bio je samo logičan slijed
Objavljeno 23. lipnja, 2018.
Oko kluba iz Bijelog Brda bilo je dosta skepse,a proteklo razdoblje razuvjerilo je sve sumnje

Kada je prije sedam godina BSK iz Bijelog Brda izborio trećeligaški državni status mnogi su pretpostavljali i očekivali da taj tadašnji zenit kluba iz sela 15-ak kilometara istočno od Osijeka neće dugo trajati. Sljedeće, međutim, razdoblje demantiralo je gotovo sve. Ne samo da su Bjelobrđani permanentno boravili u višim tabličnim sferama, nego su u netom okončanoj sezoni načinili i hijerarhijski iskorak.


Plasirali su se, naime, u Drugu HNL od koje brojne renomiranije sredine zaziru, ali kako dugogodišnji predsjednik BSK Jovo Vuković nije do sada iskazivao avanturizam, treba vjerovati da će Bjelobrđani zadržati trend stabilnosti.

 

Posložene kockice


Bez kojeg sigurno ne bi bilo povijesnog dosega kluba utemeljenog prije 83 godine od kojih je prvih 70-ak boravio u (naj)nižim državnim ligama...


- Iako je bilo dosta skepse kada smo prošloga ljeta javno iskazali ambiciju plasirati se u viši razred, u klubu je, zapravo, to bio logičan slijed. Godinama je, naime, BSK pri vrhu trećeligaškog nogometa pa je bilo prirodno probati načiniti iskorak - uvodno je ispričao Denis Krstanović koji je imao i još ima više klupskih zaduženja, a zadnje mu je bilo vođenje seniorske momčadi, nakon što je nakon dva proljetna kola naslijedio dugogodišnjeg šefa i prijatelja Davora Rupnika.

Najuspješniji gost


Nakon osvajanja jesenske titule prvaka trebalo je na kraju biti najmanje drugi kako bi se izborio drugoligaški status, za što je sredinom proljeća bila osigurana licenca. Ovjera vize stigla je dva kola prije kraja kada je BSK na drugom mjestu imao šest bodova više i bolji međusobni omjer od čakovečkog Međimurja koje je iskoristilo zaključne poraze Krstanovićeve momčadi. Ispumpane i prorijeđene ozljedama.


- Taj hendikep imao je i dobru stranu, jer je pokazao potencijal mladih igrača od kojih se nikoga ne želimo odreći, ali je izvjesno da će pojačanja biti. Do 15. srpnja, kada sam zakazao početak priprema za novu sezonu imat ćemo, nadam se, kompletnu kadrovsku sliku - rekao je Krstanović, koji je naglasio i što je ključ uspjeha bjelobrdske momčadi.


- Uspjeh je temeljen na traženju pobjede na svim terenima, tako da smo bili najuspješnija gostujuća momčad time kompenziravši dosta prosutih bodova u Bijelom Brdu. Više smo ih, zapravo, uzeli vani nego kod kuće (30:26), a u oba dijela sezone imali smo identičan skor (28:28), ali smo u nastavku zaostali ponajprije zbog fantastičnog učinka druge momčadi Osijeka. Uz nju i čakovečkog nekadašnjeg prvoligaša, uspjeli smo ostvariti plasman u drugi državni razred čiju će vrijednost uspjeha vrijeme tek pokazati - zadovoljno je zaključio trener Denis Krstanović. Dražen LEKŠAN

STRIJELCI


Bjelobrđani su protivničke mreže pogađali 46 puta, a klupska lista strijelaca izgleda ovako: 14 pogodaka - Popović; 7 - Šimičić; 4 - Pačar, Dorić; 3 - Brlić, Eling; 2 - Žigri, Gvozdenović, Ciprić, Ćorić te po jedan Ištvanić, Dragojević i Jakšić.

IGRAČKI KADAR U SEZONI 2017./2018.


Prošle sezone “žuto-plavi” dres BSK nosili su sljedeći igrači: Ilinčić, Ezgeta, Kovačević, Bugarski (vratari), Žaja, Majtanić, Žigri, Brlić, Šimičić, Meter, Pačar, Ćorić, Eling, Ištvanić, Ciprić, Dorić, Periša, P pović, Kasač, Šileš, Dragojević, Gvozdenović, Ranković, Jakšić, Dubravac, Leš, A. Tomas, L. Tomas, Knežević, Tryvizas i Ceranić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike