Mozaik
DUNAV ART FESTIVAL

Glazba, enologija i gastronomija
Objavljeno 23. lipnja, 2018.

Ni jedna druga rijeka na svom putu do ušća ne teče kroz toliko zemalja kao Dunav. Cjelokupna povijest srednje i jugoistočne Europe ispisana je na njegovim obalama i do danas je ostavila vidljive tragove, što Podunavlje čini fascinantnim kulturnim sjecištem.

Često opjevan i proputovan, Dunav inspirira od izvora do ušća, pa je tako inspirirao pokretače DunavArt Festivala, koji „teče i spaja“ i koji povezuje Vukovar, Baranju, Ilok i Erdut u jedinstveni umjetnički doživljaj koji u hrvatsko Podunavlje donosi vrhunsku glazbu te istodobno promiče vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gourmet bogatstva te približava podunavske zemlje Hrvatskoj.

Nadmašivši sva očekivanja, prvo izdanje DunavArt Festivala, 2017. godine, okupilo je više od 10.000 posjetitelja, koji su očarano promatrali svaki kutak festivala na Dunavu, obogaćen vrhunskom ponudom glazbe, vina i hrane iz hrvatskog Podunavlja. Nadolazeći festival će tijekom dva vikenda, od 22. do 30. lipnja, povezati Vukovar, Baranju, Ilok i Erdut, a posjetitelji će uživati u čaroliji tog kraja i bogatom programu.

Ulaz na cjelokupni program DunavArt Festivala potpuno je besplatan za posjetitelje, a organizatori su omogućili i besplatan autobusni prijevoz prema sljedećem rasporedu: Ne propustite priliku doći i uživati u vrhunskoj glazbi, vinu, gastronomiji i prirodi. Vidimo se na DunavArt Festivalu!J.Kn.

Raspored autobusa
Subota, 23. lipnja 2018./ Besplatan prijevoz:

Osijek (Gajev trg) – Erdut

18.40 h

20.00 h

Erdut – Osijek (Gajev trg)

23.20 h

00.40 h

Program
ERDUT, subota 23.lipnja 2018.

18.00 h/Erdutski vinogradi

Svečano otvorenje DunavArt Festivala u Erdutu i izložbe svjetlosno – ambijentalnih instalacija „Privremeni ambijenti“ u vinogradu i vinskom podrumu

18.00 h/Erdutski vinogradi

"Okusi Dunava" – ponuda jela i vina Srednjeg Dunava (Vojvodina, Slavonija, Baranja i Srijem)

19.00 h/Erdutski vinogradi

Poezija u čaši - Enes Kišević

18.00 - 24.00 h/Erdutski vinogradi

DJ Flegma

21.00/Erdutski vinogradi

Zemlja gruva, koncert

22.30 h/Erdutski vinogradi

Scifidelity Orchestra, koncert

Najčitanije iz rubrike