Regija
“NAUČIMO PLIVATI - ŠKOLA PLIVANJA”

Kroz školu plivanja prošlo 951 dijete
Objavljeno 22. lipnja, 2018.
U projektu sudjelovalo 29 osnovnih škola te 16 područnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI

Na Dvoranskom plivalištu Lenije uspješno je završen još jedan projekt "Naučimo plivati – škola plivanja" za 2018. godinu. Projekt se provodio sedmu godinu zaredom, a namijenjen je svim učenicima osnovnih škola s područja županije. U projektu, "Naučimo plivati – škola plivanja" sudjelovalo je 951 dijete iz 29 osnovnih škola te 16 područnih škola županije.

Započeo je još 3. ožujka, a zadnja skupina, djeca iz OŠ Ivana Meštrovića iz Drenovaca u srijedu, 20. lipnja zaključuju projekt koji se provodio u dva ciklusa.

Treneri plivanja, njih ukupno sedam, odradili su ukupno 336 školskih sati obuke, odnosno 530 trenerskih sati.

Prema do sada obrađenim podacima i nakon provedene sveobuhvatne ankete među malim bivšim neplivačima, zadovoljstvo polaznika na visokoj je razini. Naime, na pitanje "koliko su zadovoljni školom plivanja" i da ju ocjene ocjenom od jedan do pet, prosječna ocjena iznosila je čak 4.86. Zanimljiv je i podatak kako je velika većina polaznika izrazila želju da i nagodinu nastave dolaziti na Dvoransko plivalište Lenije, iako su sada naučili plivati. Treba reći kako je za potrebe prijevoza djece do plivališta i kući odrađeno čak 168 prijevozničkih tura, a prijevoznik djece bio je Polet. Nositelj projekta je tvrtka Periska d.o.o.,a provoditelj programa obuke neplivača je Vinkovački plivački klub. Glavni pokrovitelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija. Sudionici projekta su gradovi, općine i škole s područja Vukovarsko-srijemske županije. M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike