Sport
PROMJENA NA ČELU HRVATSKOG TENISKOG SAVEZA

Nikolina Babić prva žena na kormilu Saveza
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

Čakovčanka Nikolina Babić nova je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza! Iako su se kao mogući novi predsjednici spominjali Petar Mirić, Slavonija je pak gurala Ivana Vrdoljaka, na kraju je prevladala struja koja je bila za 45-godišnju Babić. Ona je na Skupštini održanoj u četvrtak u Zagrebu izabrana za predsjednicu HTS-a za predstojeće dvije godine, odnosno do isteka mandata prethodnog predsjednika Franje Lukovića. Od 41 člana Skupštine bilo ih je nazočno 33, a svi su podržali jedinu pristiglu kandidaturu Babić.
- Ovo je velika čast i obaveza. Čast iz razloga što je temelj za moja kandidaturu došao od ljudi iz tenisa, stoga im zahvaljujem na potpori, rekla je Babić koja na čelu HTS-a nasljedila predsjednika u ostavci Lukovića, odnosno vršitelja dužnosti predsjednika Petra Mirića koji je do izbora nove predsjednice predsjedao Skupštinom.
Osim predsjednice, skupštinari su izabrali i nove članove Upravnog odbora HTS-a, koji su također dobili jednoglasnu podršku. U novi Upravni odbor, koji još može biti proširen do 15 članova, zasada su izabrana Franc Regina, Ivan Cerović, Krešimir Bubalo, Bojan Ružić, Mario Pavić, Petar Mirić, Davorin Prpić, Neven Nakić i Mihovil Švigir. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini